Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BDP’li Binici’den, önerge sitemi

BDP Şanlıufra Milletvekili İbrahim Binici, Siverek’te bir inşaat temel kazısında insan kemiklerinin bulunduğu olaya ilişkin Meclis araştırması talebinin, önergede yer alan bazı ifadelerin kaba ve yaralayıcı olduğu gerekçesi ile iade edildiğini...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BDP Şanlıufra Milletvekili İbrahim Binici, Siverek’te bir inşaat temel kazısında insan kemiklerinin bulunduğu olaya ilişkin Meclis araştırması talebinin, önergede yer alan bazı ifadelerin kaba ve yaralayıcı olduğu gerekçesi ile iade edildiğini belirtti. Binici, araştırma önergesini tek bir harfine bile dokunmadan Meclis Başkanlığı’na tekrar vereceğini söyledi.

BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Eylül ayı içinde Siverek’te bir inşaat temel kazısında 30 insana ait kemiklerin bulunduğunu belirterek, "Toplu mezarla ilgili Meclis araştırması açılması için önerge verdim. Önergemde kullandığım ‘üç maymunu oynamaktadır’, ‘ikiyüzlü ve vurdumduymaz’ ile ‘ağlama seansları için bulunmaz bir mizansen’ ifadeleri kaba ve yaralayıcı bulunarak düzeltme yapmam isteniyor.” diye konuştu. Bu ifadelerin sözlükteki karşılıklarını okuyan Binici, Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in, ‘Neredeyse Meclis gazinoya dönüşür hale geldi’ şeklindeki sözlerini de hatırlattı. Binici, “Siverek’te ortaya çıkan toplu mezarın araştırılması ile ilgili vermiş olduğum araştırma önergesinin gerekçesinin bir yerinde tıpkı Sayın Başkan gibi ben de grup toplantılarının bir başka yönüne dikkat çekmek istedim. Bunu yaparken de temiz bir dil kullanma konusunda elimden geleni yaptım. Kullandığım kelimelerin bir yerlere çekilmesi noktasında gazino kelimesinden daha masum olmasına da ayrıca dikkat ettim." dedi.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in temiz bir dil konusundaki hassasiyetinde daha objektif davranması gerektiğini söyleyen Binici, daha önce verilmiş genel görüşme önerilerini de örnek olarak paylaşabileceğini aktardı. Binici, iade edilen araştırma önergesini tek bir harfine bile dokunmadan Meclis Başkanlığı’na yeniden vereceğini dile getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.