Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BDP İl Başkanı Zümrüt: Askerler geri çekilmezse Lice eylemi her tarafa yayılır

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, Lice’de devam eden eylemlerine ilişkin hükümete uyarılarda bulunarak, “Hükümeti halkın başlattığı direnişi anlamlandırmaya ve askeri güçlerini geri çekmeye...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, Lice’de devam eden eylemlerine ilişkin hükümete uyarılarda bulunarak, “Hükümeti halkın başlattığı direnişi anlamlandırmaya ve askeri güçlerini geri çekmeye çağırıyoruz. Aksi takdirde Lice’deki direnişin her tarafa yayılacağını belirtmek istiyoruz.” dedi.

BDP il binasının önünde basın açıklaması yapan Zümrüt, bir yılı aşkın süredir yaşanan çatışmasızlık durumunun devam etmesini ve kalıcı olmasını istediklerini söyledi. Barışın devam etmesinin halkın çıkarına olduğunu kaydeden Zümrüt, sözlerini şöyle sürdürdü: “AKP hükümeti bu barış ortamını savaşa hazırlık olarak değerlendirmiş, çözüm sürecine yönelik yeterli yasal adımlar atmadığı gibi Rojava’da çetelere her türlü askeri desteği sunarak, halkımızın kazanımlarını yok etmek istemiştir. AKP’nin yeni inşa ettirdiği karakol ve kalekollar süreci sabote amacı taşımaktadır. Sorunun kaynağı çözümsüzlükte ısrar ve güven vermeyen oyalamacı politikalardır. Hükümeti Lice’deki halkın başlattığı direnişi anlamlandırmaya ve askeri güçlerini geri çekmeye çağırıyoruz. Aksi takdirde Lice’de halkın başlattığı anlamlı direnişin her tarafa yayılacağını belirtmek istiyoruz. Herhangi bir sorun yaşanması durumunda bunun sorumlusu AKP olacaktır.”

Zümrüt ayrıca, Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması için yarın kitlesel bir yürüyüş düzenleyeceklerini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.