Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BBP Lideri: Kılıçdaroğlu, ABD Büyükelçisi ile 2,5 saat ne konuştu açıklasın

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki, 'sayın MİT Müşteşarı ile ilgili yorum yapamam, çünkü işin aslını bilmiyoruz.' Sayın Kılıçdaroğlu 2.5 saat Amerika Büyükelçisi Francis J....

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2013 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2013 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BBP Lideri: Kılıçdaroğlu, ABD Büyükelçisi ile 2,5 saat ne konuştu açıklasın
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki, 'sayın MİT Müşteşarı ile ilgili yorum yapamam, çünkü işin aslını bilmiyoruz.' Sayın Kılıçdaroğlu 2.5 saat Amerika Büyükelçisi Francis J. Ricciardone ile görüştün. Sayın Ricciardone sana hiçbir şey söylemedi mi? Bir sorsaydın. Onun ülkesindeki gazeteler makaleler yazıyorlar, yorum yapıyorlar. 2.5 saat ne konuştun bu millete bir açıkla."dedi.

BBP İzmir İl Başkanlığı’nın 10. Olağan İl Kongresinde konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki gün ABD Türkiye Büyükelçisi Francis J. Ricciardone ile görüşmesine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu’nun hükümeti Amerikancı olarak adlandırdığını ancak 2.5 saat boyunca ne konuştuklarını soran BBP Lideri Destici, “Sayın Kılıçdaroğlu ne diyor? Dünkü gündeminde diyor ki, sayın MİT Müşteşarı ile ilgili yorum yapamam, çünkü işin aslını bilmiyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu 2.5 saat Amerika Büyükelçisi Francis J. Ricciardone ile görüştün. Sayın Ricciardone sana hiçbir şey söylemedi mi? Bir sorsaydın. Onun ülkesindeki gazeteler makaleler yazıyorlar, yorum yapıyorlar. 2.5 saat ne konuştun bu millete bir açıkla Amerika Büyükelçisiyle. İktidarı Amerikancılıkla suçluyordun. Sen ne konuştun Amerika büyükelçisiyle bunu bir açıkla. Eğer MİT hadisesinde görüşmediysen, bu görüşmede MİT’i de sormadıysan bu gelişmelerden Türkiye’nin Ana Muhalefet Partisinin lideri olarak bunları da sormasaydın neyi konuştunuz Ricciardone ile bunu bu milletin bilmek hakkı değil mi? “diye konuştu.

"ANDIMIZI YENİDEN YAZALIM"

Türk neslinin Osmanlı tarihi ile bağlarının koparıldığını iddia eden Destici, Andımızı da farklı bir yorum getirdi. Andımızın kaldırılmasını karşı olmadıklarını ancak yeniden yazılarak okutulmasında da sakınca görmediklerini belirten Destici, “Birileri andımızı kaldırırken, birileri andımıza sahip çıkarken 1933 yılında yazılmış, 1972 yılında değiştirilmiş tekrar yazılmış. 1997 yılında 28 şubat cuntası tarafından son hali verilmiş, andımızla ilgili BBP’nin teklifi şudur. BBP bunun değişmez bir ayet olmadığını düşünüyor. Ama Türküm, Müslümanım doğruyum çalışkanım demekten de kimsenin rahatsız olmamasını istiyoruz. Onun için biz Büyük Birlik Partili olarak şöyle ant içiyoruz. Türküz, müslümanız, doğruyuz, çalışkanız. İlkemiz küçüklerimizi korumak, büyüklerimizi saymak. Vatanımızı, milletimizi ve dinimizi kendimizden çok sevmektir. Ülkümüz İlahi Kelimatullah için Nizami Alemdir. Varlığımız Türk İslam Varlığına armağan olsun. Ne mutlu bu büyük Türk Milletinin bir ferdiğim diyene. “şeklinde konuştu.

"SİZİN HZ. ÖMER ADALETİNİZ BU MU?"

Hükümetin zenginle fakir ayrımı yapmadığını, asgari ücretli ile zenginden de aynı vergiyi aldığını aktaran BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Halbuki bakıyorsun bu vergilerin yüzde 80’ini dolaylı vergi. Yani akaryakıttan alınan vergi, yani cep telefonu faturasından alınan vergi, cep telefonu alırken ödediğin vergi, araba alırken ödediğin vergi, yani Türkiye’nin zenginler kulübü açıklandı. İlk üç sırada Koç Ailesi, Sabancı Ailesi, Şaheng Ailesi var. Yani bunlarla bizim taşeron işçimiz, aynı vergiyi ödüyor. Mazot alırken, araba alırken, cep telefonu faturası öderken aynı parayı ödüyor. Sizin Adaletiniz bu mu? Sizin Hz. Ömer adaletiniz bu mu? Ömer adaleti böylemiydi? En zenginle en fakir aynı vergiyi öder mi?" diye konuştu.

"HÜKÜMET İSTESE KREDİ KARTLARININ FAİZİNİ İNDİRİR"

Hükümetin faiz lobisine karşı hiçbir girişimde bulunmadığını öne süren Destici, “Yada 54 milyon kredi kartı kullanıcısı bu ülkede enflasyon yüzde 6 ise. Benim vatandaşım kredi kartına yüzde 25-35arası yıllık faiz ödüyor. Bu hükümet istesin bir günde kredi kartı faizlerini yüzde 10’un altına çeker. Niye çekmiyorsun? Faiz lobisi sana dokununca haykırıyorsun. Diyorsun ki, faiz lobisinin işi. 11 yıldır bu millet kredi kartı, ev kredisi, araba kredisi, ticari kredi, bireysel kredinin faizi altında inim inim inliyor. Ona ne çare bulmuyorsun? Büyük Birlik Partisi olarak açık ve net olarak şunu söylüyoruz. En büyük borçlanma bu hükümet döneminde olmuştur. Hem devlet borçlanması, hem bireysel borçlanma. Evet ekonomimiz büyümüştür, gayri safhi milli hasılamız artmıştır. Evet ihracatımız artmıştır ama onun karşısında ithalatımız hiçbir dönemde olmadığı kadar artmıştır. Ölçü nedir? Ekonomiyi bilenler bilir. Denge önemlidir. İthalat ve ihracat arasındaki denge. Bizim dış ticaret açığımız şu anda 100 milyar dolara dayanmıştır. Sayın Başbakan bunlardan neden bahsetmiyor? Çünkü işine gelmiyor. İşine ne gelirse ondan bahsediyor.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.