Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayramın ardından fırınlarda kıymalı pide mesaisi başladı

Yozgat’ta vatandaşlar kıyma olarak çektirdikleri kurban etinin bir kısmını sucuk yaptırıp buzdolabında muhafaza ederken bir kısmını da kıymalı pide için ayırıyor. Bayramın ardından fırınlar en yoğun günlerini yaşıyor.    Çağlayan...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bayramın ardından fırınlarda kıymalı pide mesaisi başladı
Yozgat’ta vatandaşlar kıyma olarak çektirdikleri kurban etinin bir kısmını sucuk yaptırıp buzdolabında muhafaza ederken bir kısmını da kıymalı pide için ayırıyor. Bayramın ardından fırınlar en yoğun günlerini yaşıyor.

    Çağlayan Market ve Şarküteri Müdürü Cengiz Ergün, Kurban Bayramı'nın ardından iş yoğunluğunun arttığını söyledi. Ergün, "Marketimize en fazla yoğunluğu kurban etini kıymaya dönüştürmek için gelen vatandaşlar oluşturuyor. Ayrıca sucuk yaptırmak isteyen vatandaşlarda burada getirdikleri kıymayı sucuk yaptırarak evlerine götürüyor. Bu yoğunluğumuz bir hafta daha devam eder.” dedi.

    Fırın işletmecisi Deniz Bozkurt, iş yerlerinde bir ay boyunca kıymalı pide yoğunluğu yaşayacaklarını belirtti. Bozkurt, "Kurban Bayramı'ndan yeni çıktık, vatandaşlarımız kıyma olarak çektirdikleri kurban etini fırınlara getirerek sabah kahvaltısına veya öğle yemeği için kıymalı pide yaptırıyor. Bu yoğunluğumuzun bir ay boyunca devam edeceğini tahmin ediyorum." şeklinde konuştu.

    Kurban Bayramı'nın ardından evlerde et bolluğu ve bereketi yaşandığını vatandaşların kıymalı pide yaptırmak için kuyruğa girdiğini ifade eden Bozkurt, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı'ndan sonra kıymalı pide yoğunluğu yaşıyoruz. Kurban öncesi vatandaşlarımız sabah kahvaltısı için peynirli pide yaptırırdı. Şimdi kurban sonrası olması hasebiyle sabah kahvaltısında peynirli pidenin yerini kıymalı pide aldı. Artık birkaç hafta sabahtan akşama kadar kıymalı pide yoğunluğumuz devam eder. Biz kıymalı pide için ayrı bir ücret almıyoruz. Pide, yani ekmek fiyatı kaç lira ise onu alıyoruz. Allah'a şükür işlerimizden de oldukça memnunuz." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.