Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayram tatili 6 gün olacak mı?

Kurban Bayramı ne zaman başlayacak sorusu binlerce Müslüman vatandaş tarafından merak ediliyor. Dini vazifelerini yerine getirmek için bekleyen binlerce kişi Kurban Bayramı hakkında detayları araştırıyor

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2017 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2017 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bayram tatili 6 gün olacak mı?

Kurban Bayramı tatili yaklaşıyor. Çalışanlar ve aileler yazın son günlerine denk gelen Kurban Bayramı için tatil planları yapmaya başladı. Herkesin gündeminde Kurban Bayramı 2017 tatili ne zaman kaç gün sorusu var. Kurban Bayramı 1 Eylül 2017 Cuma gününe denk geliyor. 2017'de arefe günü ise 31 Ağustos Perşembe günü. Peki Kurban Bayramı tatili kaç gün, Kurban Bayramı tatili 6 gün olabilir mi?
 
TURİZMCİLERDEN ÇAĞRI


Bu yıl 1 Eylül tarihinde başlayacak Kurban Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın resmi tatil olması ve arife gününün tam gün ilan edilebilmesi ihtimaliyle 6 günlük bir tatil beklentisi ortaya çıktı. Kaç gün tatil olacağına yönelik henüz herhangi karar alınmazken Yaşar Üniversitesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. İge Pırnar, birleştirme ve tatillerin süresinin uzatılması kararlarının önceden belirlenerek duyurulmasının önemine dikkat çekti.

Bu yıl yine Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte hem turizm işletmecilerinin, hem de tatile çıkacakların beklentilerinin Bakanlar Kurulu tarafından gelecek olası bir uzatmaya yönelik resmi açıklamaya odaklandığını belirten Yaşar Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Prof.Dr.İge Pırnar, "30 Ağustos Zafer Bayramının resmi tatil olması ve arife gününün tam gün ilan edilebilmesi, toplam tatil süresinin 6 güne çıkması ihtimalini ortaya çıkarıyor.

Eğer, Hükümet tarafından 28 ve 29 Ağustos tarihlerinin de resmi veya idari tatil ilan edilme olasılığı gerçekleşirse Kurban Bayramı tatilinin süre olarak 10 günü bulması söz konusu" diyerek uzatılma kararı alındığı takdirde, uzun süreli bir tatilin önceden ilan edilerek duyurulmasının turizm bölgelerine ciddi anlamda ekonomik katkısının olacağını söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.