Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayan 112 çalışanı hasta yakınlarınca darp edildiği iddiası ile şikayetçi oldu

Eskişehir'de bayan 112 çalışanı, gece evine almak için gittiği hastanın yakınlarının önce beddua ve hakaretine, ardından fiili saldırısına uğradığı iddiasıyla şikayetçi oldu. Omzunda ve kolunda darp izine rastlanan, sağ kolunda, 'yumuşak...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir'de bayan 112 çalışanı, gece evine almak için gittiği hastanın yakınlarının önce beddua ve hakaretine, ardından fiili saldırısına uğradığı iddiasıyla şikayetçi oldu. Omzunda ve kolunda darp izine rastlanan, sağ kolunda, 'yumuşak doku zedelenmesi' meydana geldiği belirlenen bayan 112 çalışanına götürüldüğü devlet hastanesinde 'darp raporu' verildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Orhangazi Mahallesi Aydın Sokak'ta ikamet eden A.S., solunum şikayeti nedeniyle rahatsızlandı. Yakınları hemen 112 Sağlık İstasyonunu arayarak yardım istedi. Bunun üzerine 112 Sazova İstasyonu'nda görevli bayan 112 çalışanı G.Y., D.İ. ve S.P. hemen bilgilendirilerek söz konusu adrese gönderildi. Bayan 112 çalışanları kısa sürede olay yerine vararak, hastayı sedyeye bindirip ambulansa taşımak için harekete geçti.

İddiaya göre bu sırada hasta yakınları, 112 çalışanlarının işine müdahale etti. Yakınları hastanın başının sedyeye iyi konmadığını, düzgün yatırılmadığını belirterek, bayan 112 çalışanlarına tepki gösterdi. Hasta yakınları hastayla aynı ambulansa binmek de istedi. 112 görevlileri, hasta yakınlarının işlerine müdahale etmesine ve ambulansa binmek istemelerine uygun dille karşı çıktı. Hasta yakınları bu esnada, 112 çalışanlarına beddua ve hakaret edip, tehditte bulundu. Hasta yakınlarından biri ambulansın sürücüsü bayan 112 çalışanı G.Y.'ye yumruk attı. Atılan yumruk G.Y.'nin omzuna geldi.

Bunun üzerine 112 çalışanları telsizle 112 istasyonundan 'saldırıya' uğradıklarını belirterek, polis gönderilmesi konusunda yardım istedi. 112 çalışanları, polis gelmeden hastayı götürmeyeceklerini bildirdi. Bunun üzerine hasta yakınları bayan sürücüsü G.Y.'yi zor kullanarak ambulansa bindirmek istedi. Hasta yakınlarının iteklemesi sırasında bayan sürücü ambulansa çarptı.
Yaşanan gerginlik mahalle sakinlerinin devreye girmesiyle son buldu. Polisin olay yerine gelmesiyle hasta Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

112 çalışanı G.Y. hasta yakınlarının saldırısıyla ilgili şikâyetçi oldu.
Ambulans sürücüsü G.Y.'nin Devlet Hastanesi'nde yapılan muayenesinde vücudunun omuz ve kol bölgesinde darp izine rastlandı. Vücudunun çeşitli yerlerinden darp edilen ambulans sürücüsü G.Y., hastanın yakınlarından şikayetçi oldu. G.Y.'nin sağ kolunda, 'yumuşak doku zedelenmesi' meydana geldiği ve kolunu kıpırdatmakta zorlandığı belirtildi. Devlet hastanesinden 'darp raporu' alan G.Y., hasta yakınlarından şikayetçi oldu. Bunun üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkan Yardımcısı Mutlu Tozoğlu ve 112 İşyeri Temsilcisi Fatih Akay, 112 çalışanına yapılan bu saldırıyı kınadıklarını söyledi. Tozoğlu ve Akay, yaptıkları açıklamada, şöyle dedi: "Fedakârca görevlerini yapan, tek derdi insanımızın hayatını kurtarmak olan, sağlık çalışanlarına yapılan bu şiddeti yeter artık diyoruz. Sağlık Bakanı'ndan lütuf beklemiyoruz. Sadece sağlık çalışanlarına yönelik şiddete 'dur' diyecek, şiddet uygulayanlara caydırıcı cezaların olduğu 'Sağlıkta Şiddet Yasasının' bir an önce çıkarılmasını talep ediyoruz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.