Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Batman'da 2 bin kişi iş sahibi oldu

Batman'da, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında istihdam edilen 2 bin kişi bugün işbaşı yapıyor. İşe alınanlar il ve ilçedeki okullar, müftülük ve değişik kamu kuruluşlarında çalıştırılacak.    Türkiye...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Batman'da 2 bin kişi iş sahibi oldu
Batman'da, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında istihdam edilen 2 bin kişi bugün işbaşı yapıyor. İşe alınanlar il ve ilçedeki okullar, müftülük ve değişik kamu kuruluşlarında çalıştırılacak.

    Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında başlattığı projeye başvuruda bulunan 2 bin kişi iş sahibi oldu. İşe alınan 2 bin kişinin il ve ilçedeki okullar ile değişik kurumlarda istihdam edileceğini söyleyen İş Kur Batman İl Müdürü Besim Eviz, okullarda ihtiyaç duyulan personel sıkıntısının bu şekilde giderildiğini belirtti.

    Toplum yararına çalışma programının Türkiye genelinde yürütülen bir istihdam projesi olduğuna dikkat çeken Eviz, projeden en fazla payı güneydoğu illerinin aldığını ileri sürdü.

    Projeye ayrılan bütçenin 22.5 milyon TL olduğunu belirten Eviz, "Bugün itibariyle işe başlayacaklar 9 ay boyunca çalışacaklar. Umut ederiz ki bu seçilen arkadaşlar dürüst, çalışkan bir şekilde okullarda, bağlı oldukları kurumlarda güzel bir şekilde çalışırlar ve ekmeklerini kazanmış olurlar. Bizim amacımız burada hem istihdam hem de kamu hizmetini toplum yararına yürütebilmektir. 2 bin kişiyi istihdam etmek memnuniyet verici bir iştir." dedi.

    İşe alımlarda neden 28 sınırı koydukları ile ilgili eleştiri aldıklarını belirten Eviz, "Gençlerimizi bu projenin dışında tuttuk. Çünkü gençlerin mesleki eğitimlere gelip sanayide meslek sahibi olup sürdürülebilir sürekli işlere gitmelerini önemsiyoruz. Bu açıdan bu tür projelerde fazla yer alamamasını iş gücü piyasası bakımından uygun buluyoruz. 28 yaş grubu için alternatif projeler mesleki eğitim programları vardır. Sürekli işler. Bu açıdan gençlerin bu programlara gelmelerini önemsiyoruz. Bu tür geçici işlere gelmelerini tavsiye etmiyoruz." şeklinde konuştu.

    İşe alınan vatandaşlar ise 9 aylık çalışma süresinin kısa olmasından yakınarak bu sürenin uzatılmasını istedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.