Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başsavcı Vekili Kapıcı: Bütün iletişim kanalları açık tutuldu

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehine alınması olayına ilişkin konuşa Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı, tüm iletişim kanalları açık tutulmasına rağmen teröristlerin anlaşmaya yanaşmadığını söyledi. Kapıcı, “Silah sesleri gelmesi üzerine...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2015 23:18
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2015 23:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehine alınması olayına ilişkin konuşa Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı, tüm iletişim kanalları açık tutulmasına rağmen teröristlerin anlaşmaya yanaşmadığını söyledi. Kapıcı, “Silah sesleri gelmesi üzerine güvenlik güçlerimiz müdahalede bulundu. Müdahale sonrası savcımız ağır yaralandı.” dedi.

Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ile birlikte rehine olayına ilişkin basın açıklaması düzenledi. Kapıcı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Bugün Çağlayan Adliyesi elim bir gün yaşadı. Bir değerli meslektaşımız vazifesini yapmaktayken 2 silahlı terör örgütü mensubu tarafından odasına kilitlenerek ve kafasına silah dayanarak bir eyleme maruz kaldı. Tabi yaşadığımız bu 9 saatlik süre içinde biz hep iyi niyetle, iletişim kanallarını açık tutarak, karşılıklı düşünceleri alarak kimsenin bir kılına zarar gelmeden bu eylemin bitirilmesini bekledik. Hep iyi niyetlerle yaklaşıldı. Tüm kamu görevlileri ve Ümit Kocasakal’ın da gayretleri ile iletişim kanalları sürekli açık tutulup eylemin sonlandırılması istendi. Silah sesleri gelmesi üzerine güvenlik güçlerimiz müdahalede bulundu. Müdahale sonrası savcımız ağır yaralı olarak hastanede. Kendisine yüce Allah’tan sağlık diliyoruz. İki terörist de suçta kullandıkları silahlarla birlikte ele geçti. Biz adalet camiası olarak gerekli dersler çıkartılacaktır. Hukukun elverdiği sınırlar içinde terörle mücadele devletimizin tüm birimleri tarafından hep birlikte yürütülecektir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.