Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başörtülü öğretmenler ilk defa geçit törenine katıldı

Cumhuriyet Bayramı Ankara'nın Elmadağ ilçesinde de coşkuyla kutlandı. Kutlamalarda geçit törenine başörtülü öğretmenler de katıldı. Elmadağ'da Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının adresi Kamp Eğitim Merkezi yanındaki spor sahasıydı....

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başörtülü öğretmenler ilk defa geçit törenine katıldı
Cumhuriyet Bayramı Ankara'nın Elmadağ ilçesinde de coşkuyla kutlandı. Kutlamalarda geçit törenine başörtülü öğretmenler de katıldı.

Elmadağ'da Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının adresi Kamp Eğitim Merkezi yanındaki spor sahasıydı. Törenlere Kaymakam Resul Kır’ın öğrencilerin ve halkın Cumhuriyet Bayramını kutlamasıyla başlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından öğrencilerin okuduğu şiirler eşliğinde geçit töreni yapıldı. Kamuda başörtüsünün serbest bırakılmasıyla birlikte ilkkez geçit törenine başörtülü öğretmenler de katıldı.

Yapılan halk oyunları gösterileri ilçe halkı tarafından beğeniyle izlendi. Kutlama töreninde konuşan Kaymakamımız Resul Kır, "Bugün yüce Türk Milletinin tüm bireylerinin büyük devlet admı Atatürk’ün önderliğinde kenetlenerek çağdaş Türk Devletinin kuruluşunu tüm Dünyaya ilan ettiği günün doksanıncı yıl dönümüdür. Bugün bu topraklarda yaşayan herkesin Doğulusu, Batılısı, güneylisi,kuzeylisinin Batmanlı, Şırnaklı, Edirneli Ankaralısının atasının dedesinin bu vatan topraklarını kurtarmak için verdiği bir ölüm kalım mücadelesi bir onur haysiyet ve namus mücadelesi neticesinde zaferle taçlanan Kurtuluş Savaşı sonunda kurulan Türkiye Cumhuriyetinin 90. yıl dönümüdür." diyerek Elmadağlılara hitap etti.

Kutlamaların sonunda ilçede başarı gösteren öğrenciler ilçe Kaymakamı Resul Kır, Belediye Başkanı Gazi Şahin tarafından tablet bilgisayar ve cumhuriyet altınıyla ödüllendirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.