Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Şevik: Suçlama, ayrı yazılması gereken hakedişin toplu yazılmasıdır

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik, hapis cezası aldığı şeklinde çıkan haberler üzerine yaptığı yazılı açıklamada, hakkındaki suçlamanın, kendisinden önceki dönemlere ait olduğunu iddia edilen suçlamanın ayrı ayrı yazılması...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Şevik: Suçlama, ayrı yazılması gereken hakedişin toplu yazılmasıdır
Buldan Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik, hapis cezası aldığı şeklinde çıkan haberler üzerine yaptığı yazılı açıklamada, hakkındaki suçlamanın, kendisinden önceki dönemlere ait olduğunu iddia edilen suçlamanın ayrı ayrı yazılması gereken bir hakedişin toplu yazılmasından ibaret olduğunu bildirdi. Şevik, Türkiye’nin 2014 yerel seçimlerine hazırlandığı ve aday adaylığını açıkladığı bir dönemde, ilçe belediye başkanı olarak hakkında çıkan haberlerin adaylık açıklamalarının arifesine denk getirilmesini oldukça anlamlı olduğunu söyledi.

Başkan Şevik, yaptığı açıklamada, “Siyasi ve kişisel çıkar hesaplarının ürünü olduğu apaçık olan bu haberler, bilinmelidir ki ne bizim hizmete talip olmamıza engel olabilir ne de üstümüze çamur sıçratmak isteyen küçük hesap adamlarına fayda sağlar. Aksine yedi yıldan bu yana sürdürdüğümüz çalışmaların farkında olan sağduyulu Buldan insanımızın, daha da bilinçli ve güçlü olarak bize olan desteğini sağlamlaştırmasına yol açar. Ben Buldan Belediye Başkanı ve yeni dönemde hizmet etmeye talip aday adayı olarak, bu çıkar hesaplarının boşa çıkacağına eminim. Adaylığımızdan ve hizmet aşkımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.” dedi.

"Buldan Belediye Başkanı hapis cezasıyla cezalandırıldı" başlıklı haberin, Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 26.11.2013 tarih ve 2013/139 sayılı kararına dayandırıldığını dile getiren Şevik, karar metnine dayanak oluşturan olayları şöyle anlattı. "Buldan Belediyesi tarafından, kilit taşı döşemesi için verilen iş bitirme belgelerinin ödenmesi yöntemi yargıya intikal etti. 2007 yılında bizim göreve gelişimizden önce belediye ihalelerini alan firma, bizim dönemimizde de çalışma ihaleleri almıştır. Olayın bizim aleyhimizde yargıya intikal eden boyutu şudur: Bizim yapmamız gereken hakedişleri zamanında ama yasanın öngördüğü biçimde tek tek belgeler üzerinden değil, toplam olarak iş bitirme belgesi düzenlemiş olmamızdır. Kaldı ki bu durum, İl Özel İdaresi’nin uyarısıyla bizzat belediye başkanı olarak tarafımdan düzeltilmiştir. Aslında bu dava, bizim haklılığımızı kanıtlayan karinelerle devam etmiştir. Kamu adına açılan davaya, kamu adına hiçbir kurum müdahil olmamıştır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.