Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Aydınlı: Dar gelirli aileler için yeni konutlar yapacağız

Amasya’nın Merzifon ilçe Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, Merzifon’da yapılacak 220 adet konut yapılacağını açıkladı. Merzifon Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, "İlçemizde gecekondu diye adlandırdığımız çarpık yapılaşmayı...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 11:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Aydınlı: Dar gelirli aileler için yeni konutlar yapacağız
Amasya’nın Merzifon ilçe Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, Merzifon’da yapılacak 220 adet konut yapılacağını açıkladı.

Merzifon Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, "İlçemizde gecekondu diye adlandırdığımız çarpık yapılaşmayı önlemek ve dar gelirli vatandaşlarımızdan gelen talepleri değerlendirerek, TOKİ ile görüşmelerimiz neticesinde 2+1 olmak üzere 220 konut ve bir cami projesi ile dar gelirli vatandaşlarımız için bir proje yaptırıyoruz. Önce Vatan Piknik alanı ve TOKİ 2’lerin devamı olan arsaya yapılacak olan binalarımız gereken ihtiyacı bir nebze olsun karşılayacaktır.Şehrimiz göç alan bir şehir,göçün yanı sıra insanlar ev sahibi olmak istiyor. Belediye olarak şehircilik anlayışımızda gecekondulaşmayı önlemek istiyoruz. 2+1 gibi daireleri insanların hizmetine sunabiliyorsanız o zaman gecekondulaşmayı önleyebilirsiniz." dedi.

"İnsanlar ev sahibi olabilmek için iki odalı bir gecekondu yapayım gibi düşüncelerle şu an için karşılaşmadım." diyen Aydınlı şunları söyledi: "Belediye olarak insanlara alternatif sunduğunuz zaman bu tarz düşünceleri taşıyan insanlarda olmaz. Asgari ücretle çalışan 2 eşin ev sahibi olmak gibi bir hayali oluyor. 2+1’in ödeme şartlarını çok rahatlıkla karşılayınca insanlar TOKİ’den ev almak istiyor. 3+1, 4+1 daireler için de oldukça fazla talep var. Ama önceliğimiz dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak. Tahmin ediyorum önümüzdeki kışa kalmadan daireler teslim edilir.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.