Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yardımcısı Akdoğan: Kobani olaylarında Öcalan’ın rolü vardı

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kobani olaylarında Abdullah Öcalan’ın rolü olduğunu söyledi. Akdoğan, daha önce Öcalan'ı, olayları doğru okuduğunu söyleyerek övmüştü. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Kobani olaylarında...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2014 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2014 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kobani olaylarında Abdullah Öcalan’ın rolü olduğunu söyledi. Akdoğan, daha önce Öcalan'ı, olayları doğru okuduğunu söyleyerek övmüştü. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Kobani olaylarında yine Hizmet Hareketi'ni itham eden beyanlarda bulunmuştu. Akdoğan'ın bu açıklaması, Erdoğan'ın açıklamaları ve bu yöndeki haberlerle tezat oluşturdu.

NTV’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akdoğan, “Bu olaylarda HDP yanlış yapmıştır. Bu olayların fitilini ateşlemiştir. Ben Öcalan’ın rolü olduğunu düşünüyorum. Öcalan’ın verdiği mesajın, bu olayları tahrik ettiği kanaatindeyim. HDP ve bütün bileşenleri, bu konuda bu muhtevayı yol haritasını eylül ayında görmüştür. Bu illa bir şeyi vermek anlamına gelmiyor. Neticede bu konu görülmüştür, konuşulmuştur, Kandil’e de aktarılmıştır. Biz görmedik, bilmedik, duymuyoruz demeleri hiç anlamlı değil. Bizim biraz da kızgınlığımız bu konular konuşulmuş ve anlaşılmış olmasına rağmen olayların durması yerine daha da tırmandırılmasıdır.” dedi.

"ÖCALAN OLAYLARI DOĞRU OKUYOR" DEMİŞTİ

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, geçtiğimiz günlerde CNN Türk'te katıldığı programda ise Öcalan'ın olayları doğru okuduğunu belirtmişti. Kobani eylemleri sırasında gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Akdoğan sokaklardaki şiddetten HDP'yi sorumlu tutmuştu. “Kobani meselesi bir kaldıraç gibi kullanılmak istendi, farklı amaçlar var” diyen Akdoğan HDP ve KCK cephesine sert eleştiriler yöneltmişti. İmralı'dan gelen son mesajın da bu durumu ortaya koyduğunu savunan Akdoğan “Öcalan, olayların neye yol açacağını doğru okuyor” demişti.

'PARALEL VAR' HABERLERİNE YALANLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde Rize'de yaptığı mitingde Kobani'deki olayları 'paralel' iddialarına bağlamıştı. Erdoğan, açıklamalarında Hizmet Hareketi’ni hedef almış, Kobani eylemlerinin arkasında ‘paralel yapı’nın da olduğunu ileri sürmüş ve tehdit içerikli sözler sarf etmişti. Hükümet yanlısı medya organları da bu iddiayı haber yapmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.