Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan pazarlığı yaptı, Etlik Şehir Hastanesi 30 ayda tamamlanacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin en büyük hastane kompleksi olması beklenen 3 bin 566 yatak kapasiteli Etlik Şehir Hastanesi’nin temelini attı. Törene Başbakan Erdoğan ile müheahhit firma yetkilileri arasında geçen pazarlık damga...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan pazarlığı yaptı, Etlik Şehir Hastanesi 30 ayda tamamlanacak
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin en büyük hastane kompleksi olması beklenen 3 bin 566 yatak kapasiteli Etlik Şehir Hastanesi’nin temelini attı. Törene Başbakan Erdoğan ile müheahhit firma yetkilileri arasında geçen pazarlık damga vurdu. Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampusu’nun sözleşmeye göre 42 ay içerisinde yapımının tamamlanacağını belirten Erdoğan, "Fakat 42 ay bana fazla geldi. Astaldi ve Türkerler burada. Şimdi bu süreci biraz aşağıya çekelim. Ben kendilerine bir teklifte bulundu. Onlar da kendi aralarında konuştu ve tamam dediler. 42 aydan 30 aya çekiyoruz. 2,4 milyar TL’lik bir yatırım. Kolay değil. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Etlik Şehir Hastanesi'nin temel atma törenine katıldı. Etlik’te yaklaşık 1 milyon 400 bin metrekarelik alanda inşa edilecek Etlik Şehir Hastanesi temel atma törenine Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Çalışma ve sosyal Güvenlik bakanı Faruk Çelik, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, milletvekilleri, yüklenici firma temsilcileri ve birçok vatandaş katıldı.

'ŞEHİR HASTANELERİMİZİN İSMİ ŞİMDİLİK SÜPRİZ, AÇILIŞLARINDA AÇIKLAYACAĞIZ'

14 ilde yapılacak 15 şehir hastanesi projesinin geçtiğimiz ay İstanbul’da yapıldığını belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “İnşaallah bu şehir hastanelerimiz birer birer bitince isimlerini açıklayacağız. Onlar şuan birer sürpriz. 8 hastane, bir otel ve sağlık müdürlüğü binasından oluşan 3 bin 566 yataklı kompleksin bir an önce tamamlanmasını bekliyoruz. Sadece Ankara’da değil çevre şehirlere de hizmet verecek.” dedi.

Kamu özel sektör işbirliği ile anlaşmada 42 ayda tamamlanacak hastanenin yapılışının uzun bir süre olduğunu ve vatandaşların huzurunda süre pazarlığı yapacaklarını belirten Erdoğan, “Daha erken sürede bunun biteceğine umudum tam. 42 ayda 2,4 milyar TL yatırım bedeli olan 20 bin kişinin istihdam edileceği, günde 50 bin kişiye hizmet verecek bu yatırım milletimize şimdiden hayırlı olsun.” diye konuştu.

'ÖLÜLERİMİZ BİLE REHİN ALINIYORDU ŞİMDİ BÖYLE BİR ŞEY OLAMAZ'

Sabah namazından sonra İstanbul Okmedyanı SSK Hastanesi'ne gidip annesinin tedavisi için numara aldığını belirten Erdoğan, “Numara alırsın tedaviye gelinir, reçete alınır, ilaçların üçü var ikisi yok. Ne olacak git eczaneden para ile al. Benim verdiğim sigorta ödemeleri ne olacak. O dönem muhalefet partilerinin liderlerinden biri SSK Genel Müdürü idi o dönemler ilaç bulamıyorduk ilaç. Ama benim hemşerim şuan istediği hastanede tedavi oluyor. Artık işçi memur hastanesi ayrımı yok. Aile hekimi ve diğer sağlık hizmetleri 11 yıl önce hayal bile edilemiyordu. Tedavi ücretini ödeyemediği için hastanede rehin kalanlar var mıydı. Ölülerimiz bile rehin kalıyordu. O günlerden bu günlere kaldık şimdi böyle bir şey var mı asla böyle bir şey olamaz. Uçak ambulanslarımız, 17 helikopter ambulansı var. Arazi, kar paletli ambulanslar var, tam donanımlı ambulansları o zamanlar bulmak mümkün müydü? Şehir merkezlerinde varsa özel aracı veya varsa parası taksi ile gidiyordu. Ama şuanda hastanelerin tamamında 7-8 ay sonra ultrason tomografi için randevu hak getire. 11 yıl önce Türkiye bu cihazlarla tanışmamıştı. Ama iktidarımızla bunların hepsi ile tanıştı.” şeklinde konuştu.

'CUMHURİYET EĞER MİLLET MEMNUNSA GÜÇLÜDÜR'

Önümüzdeki hafta Salı günü Cumhuriyetin 90. yıldönümünün kutlanacağını, 11 yıl boyunca Cumhuriyetin gücüne güç katmak için mücadele ettiklerini kaydeden Erdoğan, “Küresel ölçekte bir projenin açılışı yapılacak o gün. İstanbul Boğazı'nın 62 metre derinliğinde döşenen tünellerle Asya ve Avrupa birbirine bağlanacak. 122 yıllık bir hayaldi, rüyaydı, Sultan Abdulhamit’in sonra proje bazında Sultan Abdulaziz’in artık biz gerçeğe dönüştürüyoruz. 13,2 km uzunluğunda bir raylı sistem. Artık zaman inşallah bizim için kaybedilen değil kazanılan bir imkan haline geliyor. Artık öyle saatlerce beklemek yok. Toplu taşımada bir devrim gerçekleşiyor. Biz demir ağlarla ördük dört bir yandan bunun lafı değil icraatını yaptık. Bu devam edecek. Sadece İstanbul'a değil tüm dünyaya hizmet verecek Marmaray. Londra ile Pekin birbirine bağlanacak. Cumhuriyet ekonominiz güçlü ise güçlü olur Cumhuriyet eğer cumhur yani millet memnunsa güçlüdür.” açıklamasında bulundu.

Konuşmasının ardından Erdoğan, Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampusu’nun şantiye alanında sergilenen hastane ve örnek hastane odalarının maketinin bulunduğu bölümü ve hastanenin video gösterimini inceledikten yüklenici firma ile hastanenin yapım süresi ile ilgili pazarlık yaptı. Erdoğan, sözleşmeye göre 42 ay içerisinde kampüsün yapımının tamamlanacağını belirterek, "Fakat 42 ay bana fazla geldi. Astaldi ve Türkerler burada. Şimdi bu süreci biraz aşağıya çekelim. Ben kendilerine bir teklifte bulundum. 42 aydan 30 aya çekiyoruz. 2,4 milyar TL’lik bir yatırım. Kolay değil. Hayırlı olsun."diye konuştu.

Pazarlığın ardından Erdoğan, konuşma yaptığı platform üzerinde, butona basarak kampusun temeline ilk harcı attı. Günün anısına Astaldi ve Türkerler Holding yöneticileri Başbakan Erdoğan’a hediye takdim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.