Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Erdoğan: Karanlık günleri özleyen bir lobi var

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, aydınlıktan gözleri kamaşıp karanlığı özleyen bir kan ve silah lobisi olduğunu söyledi. Erdoğan, "Çocuklarımızın, gençlerimizin yaşatılmasından rahatsız olup onların kanını özleyen bir lobi var. İçeride...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 17:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Erdoğan: Karanlık günleri özleyen bir lobi var
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, aydınlıktan gözleri kamaşıp karanlığı özleyen bir kan ve silah lobisi olduğunu söyledi. Erdoğan, "Çocuklarımızın, gençlerimizin yaşatılmasından rahatsız olup onların kanını özleyen bir lobi var. İçeride de böyle bir lobi var. Eski günleri, gerilimi çatışmayı, terörü özleyen, bunları yeniden bu bölgeye getirmek isteyen bir lobi var." dedi. Konuşmasında sıkça bölücülüğe vurgu yapan Erdoğan, başka millet oluşturmak isteyenler bölücü olduğunun altını çizdi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2 yıl önce 23 Ekim ve 9 Kasım günleri meydana gelen ve 644 kişinin yaşamını yitirdiği depremlerin yıktığı Van'a, 2 günlük ziyareti bugün mitingle mitingle halkta hitap ederek başladı. Depremden sonra ikinci kez Van'ı ziyaret eden Başbakan Erdoğan'a, eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar eşlik etti. Başbakanlık'a ait 'Ana' uçağı ile gelen Erdoğan'ı Van Ferit Melen Havaalanı'nda Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, Ak Parti'li Van milletvekilleri ve kurum amirleri karşıladı. Karşılayanlar arasında Pakistan'ın Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif de bulundu. Havaalanında büyük sevgi gösterisiyle karşılanan Başbakan Erdoğan, 2 günlük Van temaslarının ilk gününde dün ilk olarak Beşyol Meydanı’ndaki toplu açılış töreninde konuştu. Miting alanına asılan Kürtçe ve Türkçe pankartlarla karşılanan Başbakan toplamda 1.4 milyar liralık yatırımın açılışını yaptı.

    Miting alanında halka seslenen Başbakan Erdoğan, "Siyasi Türkçülük de Kürtçülük de düşmanımız" diyerek konuşmasına başladı. Türk'ü Kürt'e, Kürt'ü Türk'e düşman etmek isteyenlerin bu milletinin tümünün düşmanı olduğunu aktaran Erdoğan, "Bu milletin tümünün düşmanıdır. Biz siyasi Kürtçülüğe de karşıyız siyasi Türkçülüğe de. Her ikisi de, her iki anlayış da bizim düşmanımızdır. Türkiye bütün olarak bizim hizmet sahamızdır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı çatısı altında 76 milyon birdir, beraberdir. İstanbul bizim için neyse Van da odur. Rizeli bizim için neyse Vanlı da odur. Bizde ayrım yok. Biz Türkiye haritasını renklere ayıranlardan değiliz. Biz sadece oy aldığı bölgeye hitap edip Türkiye’nin geri kalanına kalbini kapatanlardan değiliz." şeklinde konuştu.

    Türkiye'nin 76 milyonun ülkesi olduğunu aktaran Erdoğan, "Cumhuriyet cumhurun, yani milletin, 76 milyonun cumhuriyetidir. Her türlü ayrımcılığı elimizin tersiyle itiyoruz, her türlü ötekileştirmeye samimiyetle itiraz ediyoruz. İnkar, ret ve asimilasyon politikalarına asla geçit vermiyoruz. Bu ülke bizim, hepimizin." ifadelerini kullandı.

    "BAŞKA MİLLET OLUŞTURMAK İSTEYENLER BÖLÜCÜDÜR"

    Başka millet oluşturmak isteyenler bölücü olduğunun altını çizen Erdoğan, "Birbirimizin diline, kültürüne, hayat tarzına, inancına, kültürüne saygı göstereceğiz. Birbirimizi bölüştürme gayretine girmeyeceğiz. Farklılıklarımızı zenginlik olarak göreceğiz. Ortak bir vatanda tek bir bayrağın altında, tek bir millet olarak ortak bir geleceğe yürüyeceğiz. Onun için ne diyoruz? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyoruz. Bizim başka bayrak arama derdimiz yok. Bizim tek millet dışında bir millet oluşturma gayretimiz yok. Çünkü millet kavramını bilmeyenler arayış içerisine giriyor. Millet kavramının içinde Türk'ü de vardır Kürt'ü de vardır, Laz’ı da vardır, Arap’ı da vardır, Çerkes’i de vardır, Boşnak’ı da vardır. Millet kavramı bu kadar geniş bir kavramdır. Buna farklı anlamlar yüklemeye çalışanlar ihanet içindedir. Onlar bölücülük gayreti içindedir. Buna fırsat vermeyeceğiz." dedi.

    "MİLLET BİZİMLE İKTİDARA GELDİ"

    Türkiye’de milletin AK Parti Hükümeti ile iktidara geldiğini dile getiren Erdoğan, "Milli irade egemen olmuştur. Bu yeni süreci sizinle birlikte inşa ettik, birlikte çok daha güçlü hale getireceğiz. Bizim muhabbetimizin, gönül dostluğumuzun, kardeşliğimizin arasına girme gayreti içinde olanlar var. Silaha sarılanlar var, teröre sarılanlar var ama bizim kitabımızda ne silah ne terör olamaz. Silah, terör ve şiddet bugüne kadar hiçbir soruna çözüm getirmedi. Çok kan kaybettik, artık kan kaybetmeyelim diyoruz. İşte son bir yıldır terör nedeniyle insanımızı, gençlerimizi kaybetmiyor, yeni acılar yaşamıyoruz. 30 yıldır hasretini çektiğimiz bahara kavuşmanın sevincini, coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Köylerimiz, mezralarımız, dağlarımız yeniden şenleniyor. Esnafımızın dükkanı yeniden şenleniyor. Çiftçinin tarlası yeniden şenleniyor. Sokaklarımız, caddelerimiz, en başta evlerimiz, gönüllerimiz yeniden şenleniyor. 30 yıldır hasretini çektiğimiz huzur, kardeşlik iklimi artık yüreklerimizi ısıtıyor. Bu sadece bir başlangıçtır. Bu sürecin sadece bir aşamasıdır. Silahlar sustuğu müddetçe, şiddetsiz ve terörüz bir ortamda siyaset çok daha güç kazanacak, sorunlar çok daha hızlı bir şekilde çözüme kavuşacaktır." diye konuştu.

    "TERÖRÜ ÖZLEYEN VE GERİ GETİRMEK İSTEYEN BİR LOBİ VAR"

    Bir silah ve kan lobisinin olduğunu aktaran Erdoğan, "Aydınlıktan gözleri kamaşan, karanlığı özleyen bir lobi var. Çocuklarımızın, gençlerimizin yaşatılmasından rahatsız olup onların kanını özleyen bir lobi var. İçeride de böyle bir lobi var. Eski günleri, gerilimi çatışmayı, terörü özleyen, bunları yeniden bu bölgeye getirmek isteyen bir lobi var. Siyaseti, toplumu dizayn etmeye alışmış bir lobi var. İşte biz bu lobiye fırsat tanımayacak, imkan vermeyeceğiz." dedi.

    "VAN’DA BELEDİYECİLİK DİYE BİR ŞEY YOK"

    Havaalanından miting alanına gelirken Van’ın ara sokaklarına baktığını dile getiren Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Burada belediyecilik diye bir şey yok. Yani bu Van’a yakışıyor mu? Van buna layık mı? Bir belediyenin öncelikli görevi nedir? Temizliktir, yoldur, sudur, yaya kaldırımlarıdır, yeşildir. Ama ne yazık ki Van gibi bir yerde Karayolları’nın yaptığının dışında belediyenin yaptığı bir şey yok. Biz de diyoruz ki Van’a yakışanı aynen yapalım, bu adımları atalım ve artık bu yanlış gidişe ‘Rabia işaretiyle’ dur diyelim. Bizim gençlerimizin kanı üzerine hesap yapanlara, en başta hep beraber dur diyelim. Bu huzur ve barış iklimini dağıtmak isteyenlere hep birlikte dur diyelim. Silahı, şiddeti, terörü yeniden egemen kılmak isteyenlere fırsat tanımayalım. Düşmanlarımızı sevindirmeyelim, dostlarımızın yüzünü güldürelim."

    "SURİYE’DE 150 BİN KİŞİ ÖLDÜ"

    "Suriye’de ben 120 bin kişi öldü dedim ama dün İran’dan gelen bir dost ‘Ne 120 bini 150 bin kişi öldü’ dedi." diyen Erdoğan, "Müslüman Müslüman'ı öldürüyor. Peki ne için öldürüyor? Bir koltuğu korumak için, bir makamı korumak için öldürüyor. Adeta bir mezhep savaşı başlattı. Benim ülkemde de aynı şey yapılmadı mı, yapıldı. Bütün bunlar bize ibret olmalı. Bize de bunları yaşattılar. Biz bu çözüm sürecine elimizi, bedenimizi, bütün gövdemizi koyduk. Biz bu ülkede baharın kalıcı olmasını istiyoruz, buna evet mi? Öyleyse hep beraber çalışacağız." ifadelerini kullandı.

    Vanlılardan sürece sahip çıkmalarını rica eden Başbakan Erdoğan, "Barış için, kardeşliğimizin kalıcı olması için bu sürece devam edeceğiz. Bundan geri adım atmayacağız. Birliğimiz ve dirliğimiz için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bizim niyetimiz hayır, inşallah akıbet de hayır olacak. Sizlerden rica ediyorum; çocuklarınızın canı üzerine hesap yapanlara fırsat tanımayın. Bu güzel bahar iklimini sabote etmek isteyenlere kulak asmayın. İçeride ve dışarıda Türkiye’nin geleceği üzerine karanlık senaryolar üretenlere prim vermeyin. Sizlerden rica ediyorum; kalbinizi dinleyin, gönlünüzü dinleyin, vicdanınızın sesine kulak verin ve bu sürece lütfen sahip çıkın." diye konuştu.

İdeolojiyle belediyecilik yapılmayacağını dile getiren Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Belediyecilik hizmetle yapılır. 30 Mart’ta sizlere hizmet üretecek, size hak ettiğiniz hizmeti verecek bir seçim yapmanızı rica ediyorum. Van’ı asla yalnız bırakmadık, kendi kaderine terk etmedik. Van bizim canımızdır, kardeşimizdir. 2 yılda Van depremi için kullandığımız kaynak 5 milyar lira. Van tarihinde böyle bir yatırımı görmedi. Niye? Çünkü yeni bir Van inşa etmemiz gerekiyordu."

    "PAKİSTAN İLE TÜRKİYE’NİN DOSTLUĞU KIYAMETE KADAR SÜRECEK"

    Pakistan'ın Pencap eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif ise 2 ülke arasındaki dostluğun uzun yıllardır devam ettiğine dikkati çekerek, bu dostluğun yüzyıllarca devam edeceğine inandığını söyledi. Türkiye'nin son zamanlarda yaptığı kalkınmayla dünyanın en büyük 16. ekonomisi haline geldiğini anlatan Şerif, "Bugün havaalanından gelirken Erdoğan için yapılan sevgi selini gördüğüm zaman anladım ki bu onun halka hizmetinin bir ispatıdır. 2011'de Pakistan'da sel olduğu zaman Başbakanımız oraya gelmiş ve insanlarımızla kucaklaşmıştı. Daha önce deprem olduğunda yüzlerce milyon dolar yardım göndermiştir. Bu da gösteriyor ki Pakistan ile Türkiye'nin dostluğu kıyamete kadar devam edecektir." şeklinde konuştu.

    Şerif, 5 yıldan bu yana Pencap eyaletinde başbakanlık yaptığını ve o süre içinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın kendilerine çok büyük destek sunduğunu belirterek, "Temizlik işlerinde, metrobüs projesinde bize yardımcı oldular ve şu anda günde 140 bin kişi metrobüslerde seyahat ediyor. Bu nedenle Başbakan Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Pakistan, Türkiye'nin peşinden gelecek, Türkiye gibi kalkınacak ve gelişecek. Her zaman, Türk kardeşlerimiz bize Kurtuluş Savaşı sırasında 'Pakistan Türkiye'ye yardımda bulunmuştur' diyor. Büyüklerimiz az bir yardımda bulunmuşlardır. Ancak geçen 65 yılda ne zaman bir felaket olsa, sel olsa, afet olsa o zaman Türkiye hep bizim yanımızda olmuştur. O yüzden diyorum ki Allah Başbakan Erdoğan'a uzun ömürler ve sağlık versin." ifadelerini kullandı.

    Konuşmaların ardından Başbakan, 1.4 milyar liralık yatırımın açılışını yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.