Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Erdoğan: Herkes haddini bilecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İmralı’ya kimin gidip kimin gitmeyeceği konusunda kararı hükümetin verdiğini hatırlattı. Erdoğan, "Birileri çıkıp da ‘İmralı’ya kim gider kim gelir’ diye hesap yapıyor. Bunun kararını hükümet verir....

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Erdoğan: Herkes haddini bilecek
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İmralı’ya kimin gidip kimin gitmeyeceği konusunda kararı hükümetin verdiğini hatırlattı. Erdoğan, "Birileri çıkıp da ‘İmralı’ya kim gider kim gelir’ diye hesap yapıyor. Bunun kararını hükümet verir. İster gönderir ister göndermez. Hükümete ya da Adalet Bakanlığı’na kimsenin rota çizme yetkisi yoktur. Yeri gelir gönderilir yeri gelir gönderilmez herkes haddini bilecek." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Konuşmasının başında Lübnan’da kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan iki pilota geçmiş olsun dileklerini ileten Erdoğan, "Lübnan’da kaçırılan iki pilotumuz uzun uğraşlarımız çok dikkatli çabalarımız neticesinde serbest kaldılar. Cumartesi İstanbul’a intikal ettiler. Pilotlarımızın ailelerini aramıştım ve mutlu haberden haberdar etmiştim. Cumartesi pilotlarımızın sevincini birlikte yaşadık. Pilotlarımızın bulunması için büyük gayret ortaya koymuştuk. Çalışmaları çok gizli ve dikkatli yürütmek gerekiyordu. Konuyu mutlu bir sona ulaştırdık. Dışişleri Bakanlığı’mıza, MİT’e ve diğer ilgili kurumlara çalışmalarından dolayı özellikle teşekkür ediyorum. Bize bayram içinde bayram yaşatan iki pilotumuza ailelerine THY’nin tüm çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Büyük devlet olmanın nimet olduğu kadar hiç şüphesiz külfetleri de var. Külfetten korkanlar nimete kavuşamazlar. Meyve veren ağaç taşlanır. Türkiye ekonomisi demokrasi ile daha da büyüdükçe bu büyümeyi çekemeyenler farklı yollara başvurarak Türkiye’yi hedef alacaklardır. Bu bölgede güçlü bir Türkiye olmasını istemeyen bunu engellemek için her yola başvuran odaklar var.” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin büyümesini engellemek için birilerinin gayret sarf ettiğini belirten Erdoğan, “Türkiye’nin büyümesini engellemek amacıyla içerde olduğu kadar dışarda da tuzaklar kurulmuş dışarda pişirilen zehirli aşlar içerde servise konmuştur. Dışarda da yoğun bir mücadele halindeyiz. Türkiye’ye kast eden o terörü besleyen o çeşitli araçlarla Türkiye içindeki o odaklara karşısında hukuk içinde çok yoğun bir mücadele veriyoruz. Türkiye üzerinde ameliyat yapılacak bir ülke değildir. Bugüne kadar buna asla müsaade etmedik etmeyiz. Malum çevreler sistemli şekilde yürütülen kampanyaları ve o niyetleri bilmediğimizi zannediyorlar ama biliyoruz. Gerek Türkiye içinde gerek bölgemizde adaletten insan hak ve özgürlüklerini yüceltmekten başka gayemiz yok." diye konuştu.

İmralı’ya kimin gidip kimin gitmeyeceğine hükümetin karar verdiğini dile getiren Erdoğan, “Birileri çıkıp da ‘İmralı’ya kim gider kim gelir’ diye hesap yapıyor. Bunun kararını hükümet verir. İster gönderir ister göndermez. Hükümete ya da Adalet Bakanlığı’na kimsenin rota çizme yetkisi yoktur. Yeri gelir gönderilir yeri gelir gönderilmez herkes haddini bilecek. Biz bunu her fırsatta ifade ettik. Türkiye’de de bizim yetkilerimizin ne olduğunu biliriz. Ülkemizin hassasiyeti sebebiyle bazı konularda sessiz kalıyorsak bu sessizliğimizi bazılarına prim olarak kabul edilmesin. Hiçbir ülkenin zararını biz kendi karımız olarak görmeyiz.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.