Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Başarılı olmak için üniversitenin ilk senesinde çalışmaya başlayın'

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, iş hayatında başarılı olmak isteyen öğrencilerin üniversitenin ilk senesinde çalışmaya başlaması gerektiğini belirtti.Gaziantep Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Sermaye...

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2015 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2015 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Başarılı olmak için üniversitenin ilk senesinde çalışmaya başlayın'
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, iş hayatında başarılı olmak isteyen öğrencilerin üniversitenin ilk senesinde çalışmaya başlaması gerektiğini belirtti.

Gaziantep Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Sermaye Piyasalarında Yaşanan Son Gelişmeler' konulu panele katılan GTO Başkanı Eyüp Bartık, tecrübe paylaşımında bulundu. Üniversitelerin çeşitli bölümlerinde eğitim alan öğrencilerin okul sıralarındayken iş hayatına atılması gerektiğini belirten Bartık, “İş hayatında başarılı olmak isteyen öğrencilerin üniversitenin ilk senesinde çalışmaya başlaması lazım. Gaziantep’te öyle işadamlarımız var ki üstüne para vererek yanında çalışılır. Bir eğitimci hassasiyetindeki bu insanlar hem işi öğretiyor hem de hayatı.” dedi.

Bartık, işletme okuyup da işletmeyi bilmeyen insanların okulu bitirdikten sonra iş hayatına girdiğinde zorlandığını ifade etti. Bu nedenle ilk yıllardan itibaren çalışmanın kişiye katkı sağladığını anlatan Bartık, şöyle devam etti: “Girişimciliğin doğuştan olduğu bir şehirdesiniz. Sanayiciliğin ve ticaretin yoğun olduğu, örneği olmayan bir kentte yaşıyorsunuz. Bu gerçek Dünya Bankası'nın da dikkatini çekmiş ki Gaziantep’i rekabetçi şehirlerarasında gösterdi. Gaziantep, ufku ve hayali olan insanların şehridir. Bunu Gaziantep sevgimden dolayı söylemiyorum. Bu kenti iyi değerlendirmek lazım. Bu fırsatı değerlendirenler kazanır. Kazanmak istiyorsanız Gaziantep’i iyi araştırın ve kendinize uygun gördüğünüz bir alanda gelişin.”

Eğitimli, kalifiye ve işinde iyi insanların bir an önce sektörlerin kılcallarına inmesi gerektiğine dikkat çeken Bartık, “Okurken kesinlikle dilinizi geliştirin, bilgisayarla haşir neşir olun ama bilgisayarı da kendinizi geliştirmek için kullanın. Artık Google’da ne aradığını sormak bile yetenek ve bilgi gerektiriyor. Bilgili ve yetenekli insanların ülkemizi ileriye taşıyacağına inancım sonsuzdur.” ifadelerini kullandı.

Bartık, panel sonunda çeşitli bölümlerde okuyan öğrencilerle fotoğraf çektirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.