Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baro Başkanı Özcan: Yayın yasağı basın özgürlüğüne darbe (Özel)

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarıyla ilgili olarak dört eski bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu'yla ilgili yayın yasağı getirilmesine tepkiler sürüyor. İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, yayın yasağı kararının,...

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2014 09:16
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2014 09:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarıyla ilgili olarak dört eski bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu'yla ilgili yayın yasağı getirilmesine tepkiler sürüyor. İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, yayın yasağı kararının, basın özgürlüğüne vurulmuş bir darbe olduğunu söyledi. Yasakları kabul etmelerinin mümkün olmadığını ifade eden Özcan, “Bu karar, basın özgürlüğüne vurulmuş bir darbedir. Bu anlamda verilen bir karar var ancak bu karara yönelik, bu kararın iptali yönünde itirazlar yapılıyordur, yapılmıştır mutlaka. Bu yayın yasağına yapılan itirazlar sonucunda, hukukun bağımsız bir şekilde karar vermesi gerektiğine inanıyorum. Vatandaşın bilgi alması engellenmemeli.” dedi.

GÜVENLİK PAKETİNE DE TEPKİ GÖSTERDİ

Baro Başkanı Özcan, TBMM’ye sunulan ve tartışmalara yol açan yeni güvenlik paketini de değerlendirdi. Valilere ve polise geniş yetkiler veren, polise hakim kararı olmadan arama yetkisi tanıyan, gözaltı yetkisi veren paketi hukuka aykırı bulduklarını dile getiren Özcan, “Hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığının kısıtlanmasına yönelik eylemler olarak görüyoruz. Özellikle meslektaşlarımızın mesleğini yapması konusunda engeller çıkarılmasını kabul etmiyoruz. Meslektaşlarımızın savunma mesleğini, görevini yapmasına engel olacak her türlü girişimi kabul etmiyoruz. Barolar olarak üzerimize düşen her türlü mücadeleyi yapmaya devam edeceğiz. Bizim barolar olarak hukukun üstünlüğünden yana, yargı bağımsızlığından yana, her kime karşı yapılıyorsa yapılsın tavrımız nettir.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.