Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baro, avukat Canpolat'a saldırıyı kınadı

Adıyaman Barosu, Avukat Mehmet Canpolat'a yapılan saldırıyı kınadı.Adıyaman Belediyesi zabıta ekiplerinin, geçtiğimiz günlerde Sema-Der'e ait okuma salonlarını mühürleme sırasında meydana gelen darp sonucu Sema-Der avukatı Mehmet Canpolat'ın...

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2015 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2015 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adıyaman Barosu, Avukat Mehmet Canpolat'a yapılan saldırıyı kınadı.

Adıyaman Belediyesi zabıta ekiplerinin, geçtiğimiz günlerde Sema-Der'e ait okuma salonlarını mühürleme sırasında meydana gelen darp sonucu Sema-Der avukatı Mehmet Canpolat'ın kabanı yırtılmıştı. Bunun üzerine Canpolat sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Adıyaman Barosu, Mehmet Canpolat'a yapılanları kınayan bir basın açıklaması yaptı. Baro Başkanı Av.Hasan Demir imzalı açıklamada, "Baromuz üyelerinden avukat Mehmet Canpolat vekil sıfatıyla müvekkilini temsil ederken kendisine fiili müdahalede bulunulmuştur. Kamu görevi ifa eden avukatlar, bir davanın tarafı değildirler. Avukat, yargıyı oluşturan üç sacayağından savunmayı temsil etmektedir. Onlar yalnızca müvekkillerinin haklarını savunurlar. Bir davada karşınızda görünen bir avukatın sizin vekiliniz de olabileceğinin bilinmesi gerekir." denildi.

Avukata saldırının vatandaşa saldırı olduğunun belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Unutmamalıdır ki savunma bir gün herkese gerekli olacaktır. Avukatın yargının kurucu unsuru olduğu çoğu zaman gözden kaçırılmaktadır. Bir avukat, görevi sebebiyle saldırıya veya hakarete uğradığında, polisin, savcının ve hâkimin; bu eylemi hâkim ve savcıya karşı işlenmiş gibi değerlendirme yapması kanuni zorunluluktur. Avukatlar maddi ve manevi her türlü müdahale ve saldırıdan uzak olarak görevlerini yapabilmeli ve hakim ve savcılar gibi hukuki koruma kapsamı içinde bulunmalıdırlar. Avukatı koruyamayan bir hukuk sisteminde hukukun üstünlüğünden ve hak arama hürriyetinden bahsedilemez."

Vatandaşın hak arama özgürlüğü ve adalete erişimdeki temsilcisi avukatlara duruşma salonlarında, keşif, haciz mahallinde, ofislerinde sözlü ve fiili saldırılar maalesef devam ettiği kaydedilen açıklamada, "Bu tür sözlü ve fiili saldırılar sıradanlaşmış ve toplumda maalesef kabul gören bir hal almıştır. Bağımsız savunmanın sesi kısılmak istenmektedir. Avukat dosyanın tarafı değildir.
Avukatlar dosya ile özdeşleştirerek 'taraf gibi' görüp, sözlü ve fiili saldırılarda bulunulmayı hak etmemektedir. Bugün avukatlara, avukatlık kimliğinden ve üstlendikleri görevlerinden dolayı yapılan saldırılar son derece haksızdır. Baromuz, her şart altında avukata yapılan baskı, tehdit ve saldırının karşısında yer alacak, bu anlayış ve davranışlarla mücadele edecektir. Adıyaman Barosu üyesi meslektaşımıza geçmiş olsun diyor ve fail hakkında derhal ve etkili bir soruşturma yapılarak yargı önüne çıkarılmasını istiyoruz. Bu fiili işleyeni nefretle kınıyoruz." ifadelerine yer verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.