Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Barajarock Hasankeyf Dayanışma Kampı başladı

Antik kent Hasankeyf’te Barajarock Hasankeyf Dayanışma Kampı kuruldu. Türkiye'nin değişik illerinden gelen Doğa severler, ekolojist ve çevreciler Dicle kenarında çadır kurdu. Köprü başında yaptıkları basın açıklaması ile etkinliği...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2014 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2014 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Barajarock Hasankeyf Dayanışma Kampı başladı
Antik kent Hasankeyf’te Barajarock Hasankeyf Dayanışma Kampı kuruldu. Türkiye'nin değişik illerinden gelen Doğa severler, ekolojist ve çevreciler Dicle kenarında çadır kurdu. Köprü başında yaptıkları basın açıklaması ile etkinliği başlatan çevreciler 12 bin yıllık tarihi kentin sular altında kalmasına izin vermeyeceklerini söylediler.

Hasankeyf Yaşatma Girişiminden Hasankeyf Dayanışma Kampı başladı. 19- 21 Eylül tarihleri arasında yapılacak kampta çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Sabah saatlerinde Dicle kenarında çadır kuran çevreciler, Hasankeyf köprü başına gelerek burada basın açıklaması yaptı.

Basın açıklaması öncesi konuşan Batman Kent Konseyi Başkanı Faruk Akyüz, Barajarock Hasankeyf Dayanışma Kampı ile ilgili bilgi verdi. Barajarock Hasankeyf Dayanışma Kampının startını verdiklerini belirten Akyüz, üçgün boyunca çeşitli atölyeler, paneller, akşam ise konser verileceğini açıkladı. Dışarıdan gelen misafirlerin ise çadırlarda konaklayacağını söyledi.

Türkiye'nin değişik illerinden ilk defa gelen çevreci ve aktivistler açıklama sonrası Hasankeyf'i gezip fotoğraf çekti.

Açıklamanın ardından aktivistler, alkış, zılgıt ve sloganlarla yürüyüşe geçti. Dicle Nehri kıyısında kurulan kampta çeşitli ekolojik seminerler ve atölyelerle etkinlik devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.