Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bank Asya ortağından, kanuna aykırı haber yapan gazeteler hakkında suç duyurusu

Bank Asya’nın ortaklarından S.K., banka hakkında kanunlara aykırı haber yapan Sabah, Star, Yenişafak, Akşam ve Yeni Akit gazeteleri sahipleri ve yöneticileri hakkında suç duyusunda bulundu. Bankanın ortaklarından S.K., avukatları Ergün Özkan...

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2014 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2014 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bank Asya’nın ortaklarından S.K., banka hakkında kanunlara aykırı haber yapan Sabah, Star, Yenişafak, Akşam ve Yeni Akit gazeteleri sahipleri ve yöneticileri hakkında suç duyusunda bulundu.

Bankanın ortaklarından S.K., avukatları Ergün Özkan ve Mustafa Başaran aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet dilekçesi verdi. Dilekçede; şüpheli olarak Sabah gazetesinin sahibi Ömer Faruk Kalyoncu, genel yayın yönetmeni Erdal Şafak, Akşam gazetesinin sahibi Ethem Sancak, genel yayın yönetmeni Mehmet Ocaktan, Yenişafak gazetesi sahibi Mustafa Albayrak, genel yayın yönetmeni İbrahim Karagül, Yeni Akit gazetesi sahibi Ramazan Fatih Uğurlu, genel yayın yönetmeni Hasan Karakaya, Star gazetesi sahibi Murat Sancak, genel yayın yönetmeni Mustafa Karaalioğlu ile bu gazetelerin bağlı bulunduğu yayın gruplarının yönetim kurulu üyeleri gösterildi.

Şüpheliler, haksız rekabete ilişkin Türk Ticaret Kanunu, Bankacılık Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanunu hükümlerini ihlal ederek bankanın ve şikayetçinin hisselerinin değer kaybetmesine neden olmakla suçlandı. Şüphelilerin cezalandırılması için haklarında kamu davası açılması istendi.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.