Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balyoz mağduru askere tazminat şoku

Balyoz davası kapsamında tutuklu yargılanan ve dava sonunda beraat eden Astsubay İmdat Solak’a mahkeme tazminat verdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2016 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2016 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balyoz mağduru askere tazminat şoku
Verilen tazminatı çok bulan Yargıtay ise kararı bozdu. Davanın geri dönmesinin ardından maddi tazminat miktarını düşüren mahkeme, Solak’a 464 TL verilmesine hükmetti. Solak’ın “Izdırabın ağırlığına” dikkat çeken mahkeme manevi tazminatı ise 10 Bin TL olarak belirledi.

Yeniden yargılama sonunda tüm sanıkların beraat ettiği Balyoz davasında 55 gün cezaevinde kalan Astsubay İmdat Solak tazminat şoku yaşadı. Solak, aldığı Balyoz davasından aldığı beraat kararının ardından avukatı Ali Ozan Açıkalın aracılığıyla devlete 100 Bin TL manevi, 20 Bin TL ise maddi tazminat davası açtı. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sonunda mahkeme Solak’a 14 Bin TL maddi, 10 Bin TL de manevi tazminat verilmesine hükmetti. Toplamda 24 Bin TL tazminat kazanan Solak’ın avukatları, karara itiraz ederek Yargıtay’a başvurdu.

464 TL TAZMİNAT

Ancak Solak ve avukatları Yargıtay’dan gelen cevap karşısında bir şok daha yaşadı. Çünkü Yargıtay yerel mahkemenin verdiği tazminatı ‘fazla’ bularak kararı bozdu. Yeniden görülen dava sonunda yerel mahkeme Solak’a verilmesine hükmettiği 14 Bin TL tazminatı 464 TL’ye düşürdü.

Mahkeme, Yargıtay’ın 10 Bin TL olan manevi tazminatın da düşürülmesi yönündeki kararına ise direndi.

Yargıtay’ın kararının doğru olmadığını belirten mahkeme, sanığın yaşadığı ‘ızdırabın ağırlığına’ dikkat çekerek 10 Bin TL olarak verdiği manevi tazminat kararının yerinde olduğunu belirterek, kararını tekrarladı.

“KARAR BİR KEZ DAHA YARALADI”

Mahkemenin verdiği tazminat miktarına tepki gösteren ve itiraz edeceklerini belirten Avukat Ali Ozan Açıkalın, “Asgari ücretin bile altında verilen bu tazminat Balyoz davasında yara alıp hapis yatan astsubayı bir kez daha yaralamaktadır” dedi.

PAŞALARA REKOR TAZMİNAT

Balyoz davası kapsamında yargılanan ve beraat kararı aldıktan sonra tazminat davası açan paşalardan emekli Korgeneral Engin Alan’a 1 Milyon 363 Bin TL, emekli Tümgeneral Salim Erkal Bektaş’a 1 Milyon 499 Bin TL, Tümgeneral Abdullah Dalay’a ise 48 Bin TL tazminat verilmesine hükmedilmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.