Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balkız: Mahkeme kararları yargı düzeninde mutlaka uyulması gereken kararlardır

Manisa Barosu eski Başkanı ve MHP Manisa 2. sıra milletvekili adayı Zeynel Balkız, mahkeme kararlarının yargı düzeninde mutlaka uyulması gereken kararlar olduğunu söyledi. Balkız, bir savcının, "Ben mahkeme kararını tanımıyorum." deme...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2015 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2015 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Manisa Barosu eski Başkanı ve MHP Manisa 2. sıra milletvekili adayı Zeynel Balkız, mahkeme kararlarının yargı düzeninde mutlaka uyulması gereken kararlar olduğunu söyledi. Balkız, bir savcının, "Ben mahkeme kararını tanımıyorum." deme cüretini göstermesinin yargı sistemini tıkadığını ve suç işlediğini kaydetti.

Balkız, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan polisler ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın, haklarında verilen tahliye kararına rağmen serbest bırakılmamasına tepki gösterdi. Hükümetin müdahalesi altındaki yargı sisteminde tutukluluğun bir mahkûmiyet, tahliyenin de bir beraat gibi değerlendirildiğini ve kaçma, delilleri yok etme, sanıkları etkileme imkanı ve ihtimali olmayan insanların tutuklanma suretiyle cezalandırılma yönünü gidildiğini belirten Balkız, “Ayrıca Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile bir kısım emniyet müdür ve amirlerinin tahliyesiyle ilgili karar, maalesef idarenin baskısıyla uygulanamaz hale gelmiştir. Mahkeme kararları, bizim yargı düzenimizde mutlaka uyulması gereken kararlardır.” dedi. Bunların yanlışlığı veya hukuka aykırı olduğunun ancak bir üst mahkemeye itiraz yolu ile değerlendirilebileceğini aktaran Balkız, “İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararı, bütün bu duraksamaları ve yargı sistemindeki tıkanıklığı gidermeye yönelik bir karar olup herkesin yargı kararına uyması lazım. Geçmişte Türk ordularının başkomutanı, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un yargılanması da Anayasamız'a göre Yüce Dîvan sıfatıyla Anayasa Mahkemesi'nce yapılması gerekirken İstanbul Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi yetkisine itiraz etmeyenler, bugün gazetecilerin ve polislerin tahliye kararını veren mahkemenin yetkisine pervasızca itiraz etmektedirler. Bu bir ikiyüzlülüktür. Hükümetin ve iktidarın maskesi yere düşmüştür. Yargı sistemini iğfal etmeye çalışan bu zihniyet, hukukun üstünlüğünü savunanlar tarafından en kısa sürede alaşağı edilecektir. Biz tahliye kararlarının beklentilerimizi yerine getirmesini diliyoruz.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.