Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balıkesir'de demokrasi nöbeti yedinci gününde

Özgür basına yönelik darbe operasyonuna tepkiler devam ediyor. Balıkesir'de tarihî Zağnos Paşa Camisi önünde toplanan vatandaşlar, yedinci gün de demokrasi nöbetine devam etti. Yüzlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları, Zaman Gazetesi ve...

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2014 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2014 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balıkesir'de demokrasi nöbeti yedinci gününde
Özgür basına yönelik darbe operasyonuna tepkiler devam ediyor. Balıkesir'de tarihî Zağnos Paşa Camisi önünde toplanan vatandaşlar, yedinci gün de demokrasi nöbetine devam etti. Yüzlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları, Zaman Gazetesi ve dövizlerle tutuklamaları protesto etti. 76 yaşındaki Ali Zengin, hiçbir zaman boyun eğmeyeceklerini belirterek, "Biz Zaman'ın sevdalılarıyız. Zaman'a sevdalıyız. Zaman Gazetesi'ne bizim için, çocuklarımız için sahip çıkıyoruz." dedi.

Öğle namazını Zağnos Paşa Camisi'nde kılan vatandaşlar, cami önündeki alanda toplandı. Bir süre Kur'ân ve Cevşen okuyup dua ettiler. Ardından Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın dün adliye çıkışında yaptığı konuşma dinletildi. Vatandaşlar, "Alo Fatitihler Zaman'a işlemez", "Hukuk bir gün size de lazım olur", "Zaman burada hırsızlar nerede", "Zorbalığa boyun eğmeyeceğiz", "Haram mama yemedim", "Herkes sussa Zaman susmaz", "Zulme rıza zulümdür", "Durmadan yürüyeceğiz", "Haksızlık karşısında susmayacağız", "Hırsızdan korksaydık Zaman okumazdık" yazılı dövizler taşıdı. İki vatandaşın, yanlarında getirdiği kırmızı beyazlı barış balonlarını havaya salması büyük alkış aldı. Uzun yıllardır Zaman Gazetesi abonesi olduğunu ve Burhaniye ilçesinden destek için geldiğini belirten Ali Zengin, "Hiçbir zaman boyun eğmeyeceğiz. Biz Zaman'ın sevdalılarıyız. Her zaman için Türkiye Cumhuriyeti ilelebet kalacak. Atatürk'ün bizlere emanet etiği cumhuriyeti koruyacağız. Evvela Zaman'a sevdalıyız. Dünyanın her yerinde bizim bayrağımızı dalgalandıran bu insanlar. Bizi hapse atacaklarını söylüyorlar. Nasıl hapse atacaksınız? Türkiye Cumhuriyeti'nin gençleri hiçbir zaman boyun eğemedi ve eğmeyeceğiz." ifadelerini kullandı. Cumali Tunguç isimli vatandaş ise, "Zaman Gazetesi'yle uğraşacaklarına terör örgütleriyle uğraşsalardı, şimdi Türkiye'de terör bitmişti. Sözde bizim inimize gireceklerine, delikanlılarsa gidip teröristlerin inine girsinler." dedi. Serkan Burhan da, "Bu memleketin asayişi için varız, bu memleketin emniyeti için varız. Kesinlikle menfi cereyanımız olmayacak." diye konuştu. Kur'ân ve Cevşen okuyup dua eden vatandaşlar, daha sonra sessiz bir şekilde alandan ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.