Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden Edremit Körfezi'ne yatırım atağı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ), Edremit Körfezi bölgesine İller Bankası ve Dünya Bankası desteğiyle 146,5 milyon liralık yatırım yapmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda Altınoluk Mahallesi Narlı Arıtma Tesisi,...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2015 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2015 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden Edremit Körfezi'ne yatırım atağı
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ), Edremit Körfezi bölgesine İller Bankası ve Dünya Bankası desteğiyle 146,5 milyon liralık yatırım yapmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda Altınoluk Mahallesi Narlı Arıtma Tesisi, Güre Mahallesi kanalizasyon sistemi, Altınoluk Arıtma Tesisi kapasite arttırımı, Zeytinli Edremit Arıtma Tesisi kapasite arttırımı ve Ayvalık ilçesi Madra Barajı içme suyu arıtma tesisi gibi yatırımlar yer alıyor.

Dünya Bankası yetkilileri, projeleri sahada gözlemleyerek fizibilite çalışması yaptı. Heyete BASKİ Genel Müdür Yardımcısı Ali Seyfi Küçükgöncü ve daire başkanları, Körfez Şube Müdür Vekili Ahmet Herdan, AK Parti Edremit İlçe Başkanı İsmail Doğdu, AK Parti'li meclis ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. Yatırımlardan sorumlu BASKİ Genel Müdür Yardımcısı Ali Seyfi Küçükgöncü, yaptığı açıklamada, “Balıkesir’in Körfez bölgesinde İller Bankası ile ortak sürdüreceğimiz, "Sürdürülebilir Şehirler" projesi kapsamında Dünya Bankası'ndan misafirlerimiz var. İller Bankası'nın Dünya Bankası'ndan temin edeceği kredilerle toplam bedeli 146,5 milyon liralık bir projeyi gerçekleştirmek üzere burada bulunuyoruz. Proje kapsamındaki işlerimiz, mevcut olan Edremit’teki Belediyeler Birliği, Edremit, Akçay, Kadıköy ve Zeytinli kanalizasyonlarının deşarj edildiği atık su arıtma tesisinin rehabilitasyon ve atık su arıtma tesisi ile kanalizasyon pis su debisini intikal ettirecek olan toplayıcı kolektör hatlarının yapılması. Bunların projeleri hazırlandı, onaylandı. İkinci projemiz, Güre Mahallesi'nde kanalizasyon şebekesi ve terfiyatı yapılması, Edremit ilçesi Altınoluk Mahallesi atık su arıtma tesisi ve kanalizasyon şebekesinin yapımı proje kapsamında bulunuyor. Bir de Ayvalık ilçesinde Altınova ve Küçükköy yerleşim alanlarının içme suyunu Madra Barajı'ndan temin edecek olan iletim hattı ve içme suyu arıtma tesisi yapılma işi gündemimizde.” dedi.

Bölgeye incelemeler yapmak üzere İller Bankası yetkililerinin yanısıra Dünya Bankası Kentsel Gelişme Proje Yöneticisi Soraya Goga da gelerek, yetkililerden bilgi aldı. Heyet ilk olarak Narlı mevkisinde yapılacak arıtma tesisi alanında incelemelerde bulundu. Daha sonra Altınoluk ve Güre bölgelerinde incelemeler yaptılar. Son olarak Zeytinli Arıtma Tesisi incelendi. Heyet daha sonra Ayvalık’a geçti. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle İller Bankası’nın garantörlüğünde verecekleri uzun vadeli kredi için Ayvalık’a gelen Dünya Bankası yetkilileri, projeyi sahada gözlemleyerek fizibilite çalışmasında bulundu. BASKİ Genel Müdür Yardımcısı Küçükgöncü’nün öncülüğünde, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ile birlikte gelen heyete AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp ve BASKİ Ayvalık Müdürü Sadettin Gezen evsahipliği yaptı. Madra Barajı’ndan temin edilecek içme suyunun şebekeye verilmeden önce arıtılması için yapılacak tesisin kurulacağı alan ve isale hattına verileceği noktalarda incelemelerde bulunan heyete, Büyükşehir Belediyesi tarafından Cunda Adası ile Ayvalık’ı birbirine bağlayan Gönül Yolu’nun kaldırılarak, yerine yapılacak köprü ve beraberinde hazırlanan projeler hakkında da brifing verildi. Dünya Bankası heyetinin yaptığı incelemeler sırasında, yapımı halen BASKİ tarafından sürdürülen, Altınova’daki kuyulardan Ayvalık merkeze gelen eski ana su borusu hattının 17 kilometrelik mesafede iç çapı 500 mm., dış çapı 650 mm. olan polietilen boru ile değişimine ait çalışmalar da denetlendi. İlk etapta ana su hattını yenileme çalışmalarını tamamlamayı hedeflediklerini kaydeden Büyükgöncü, bir yandan Altınova’daki kuyulardan Ayvalık’a gelen suyun akışına ait çalışmaları sürdürdüklerini, diğer yandan da Dünya Bankası’ndan alınacak krediyle Madra Barajı’ndan ilçeye getirilecek su hattı ve arıtma tesisinin projelerini de hayata geçirmeye çalıştıklarını kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.