Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Bakanlık verilerine göre günde 30 sağlık çalışanı şiddete maruz kalıyor'

Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi üyesi Şeyhmus Gökalp, sağlık çalışanlarına karşı yapılan şiddete tepki gösterdi. Sağlık çalışanlarına karşı yapılan şiddetin sona ermediğini dile getiren Gökalp, “Türkiye’nin her yerindeki...

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2015 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2015 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Bakanlık verilerine göre günde 30 sağlık çalışanı şiddete maruz kalıyor'
Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi üyesi Şeyhmus Gökalp, sağlık çalışanlarına karşı yapılan şiddete tepki gösterdi. Sağlık çalışanlarına karşı yapılan şiddetin sona ermediğini dile getiren Gökalp, “Türkiye’nin her yerindeki sağlık kuruluşlarından yeni şiddet haberleri gelmeye devam ediyor. Hasta ve hasta yakınlarından hastane idarecilerine kadar herkes sağlıkçılara saldırıyor.” dedi. Gökalp, "Sağlık Bakanlığı verilerine göre günde 30 sağlık çalışanı şiddete maruz kalıyor." diye açıkladı.

Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi üyesi Şeyhmus Gökalp, sağlık çalışanlarına karşı yapılan şiddet ile ilgili Ankara Tıp Fakültesi önünde basın açıklaması düzenledi. Gökalp, Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görev yapan Göğüs cerrahisi uzmanı Dr. Kamil Furtun’un görevi başındayken silahlı saldırıyla öldürülmesinin ardından bir ay geçtiğini hatırlatarak, “Türkiye’nin her yerindeki sağlık kuruluşlarından yeni şiddet haberleri gelmeye devam ediyor. Hasta ve hasta yakınlarından hastane idarecilerine kadar herkes sağlıkçılara saldırıyor.” diye kaydetti.

Sağlığın günümüzde nereye geldiğini sorgulayan Gökalp, konuşmasına şöyle devam etti: “Artık analar doktor olan çocuklarını nöbete gönderirken helalleşerek gönderiyor. Görevi başında hakarete uğramak, dayak yemek, öldürülmek sağlık çalışanlarının meslek riski haline geldi. Sağlıkta şiddeti samimiyetle ele alalım, çözümleri birlikte üretelim, TBMM’de hazırlanan sağlıkta şiddet raporunun gereğini yapalım diye çaba harcıyoruz. Sağlık Bakanlığı ise şiddeti nedenlerini ortadan kaldırmak yerine polisiye tedbirlerle önlemeye çalışıyor ya da sağlık kurumlarındaki şiddeti bir kalite sorunu olarak ele alabiliyor. Sağlık Bakanlığı sağlıkta şiddeti önlemek için hastanelere 4 bin polis görevlendireceklerini, hastanelere x-ray cihazı kontrolüyle girileceğini duyurdu. Sağlık Bakanlığı’nın sağlıkta şiddeti önlemek için alacağını duyurduğu bu yeni önlemler, bakanlığın şimdiye kadar konuyla ilgili uygulamaların eksikliğinin, yetersizliğinin bir göstergesidir.”

GÜNDE 30 SAĞLIK ÇALIŞANI ŞİDDETE MARUZ KALIYOR

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre günde 30 sağlık çalışanının şiddete maruz kaldığını açıklayan Gökalp, “Çalışan güvenliğini kalite ölçüm aracı haline getirmek, en hafif deyimle talihsizliktir ve yetkililerin sağlıkta şiddet konusunda attıkları adımların samimiyetsizliğinin tescili gibidir.” dedi.

Yeni kurulacak hükümeti ve Sağlık Bakanı’nı şimdiden bu konuda her tür indirgemeci ve kolaycı yaklaşımdan kaçınmaya çağıran Gökalp, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Daha gerçekçi, daha samimi, şiddeti artıracak değil, azaltacak önlemler almaya; TBMM Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı ‘Sağlıkta Şiddet Raporu’nun gereklerini yerine getirmeye ve özellikle TBB’nin konuyla ilgili hazırladığı Kanun Taslağını bir an önce yasalaştırmaya davet ediyoruz.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.