Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakanlık: Cinsel saldırı sonucu hamile kalma olayı korumadan önce gerçekleşti

Aile ve Sosyal Politiklar Bakanlığı, 'Devlet koruması altında olan ve uğradığı cinsel saldırı sonucu hamile kalan 15 yaşındaki K.D' haberiyle ilgili söz konusu olayın, mağdure koruma altına alınmadan önce gerçekleştiğini bildirdi.Bakanlıktan...

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2014 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2014 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aile ve Sosyal Politiklar Bakanlığı, 'Devlet koruması altında olan ve uğradığı cinsel saldırı sonucu hamile kalan 15 yaşındaki K.D' haberiyle ilgili söz konusu olayın, mağdure koruma altına alınmadan önce gerçekleştiğini bildirdi.

Bakanlıktan bugün ki basın-yayın kuruluşlarında yer alan 'Devlet koruması altında olan ve uğradığı cinsel saldırı sonucu hamile kalan 15 yaşındaki K.D.' başlıklı haberler üzerine yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Haberde, ismi geçen K.D'in 25.12.2013 tarihinde Arnavutköy Çocuk Büro Amirliği'ne müracaat ederek, cinsel istismara uğradığını, 9 haftalık hamile olduğunu beyan etmiş ve savcılık kararı ile Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme birimine teslim edilmiştir. K.D.'in aynı gün kuruluşumuza kabulü yapılmıştır. 07/01/2014 tarihinde mağdure ve ailesi gebeliğin sonlandırılmasını istediklerini sözlü ve yazılı olarak beyan etmişlerdir." denildi.

"UZMAN DOKTOR KARARIYLA GEBELİĞİ SONLANDIRILDI"

Bakanlık açıklaması, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Hukuk Müşavirliği Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'na 14.01.2014 tarihinde başvurarak mağdurenin halen 12 haftalık gebe olduğunu, başarılı bir öğrenci olarak öğrenimine devam ettiğini, tecavüz neticesinde hamile kaldığını, eğitim-öğretimine devam edecek olması nedeniyle gebelikten olumsuz etkilendiğini, gebeliğin sona erdirilmesini kendisinin istediğini ifade ederek sağlık tedbiri olarak gebeliğin sona erdirilmesi yolunda tedbir kararı verilmesi talebinde bulunmuştur. Haberde iddia edildiğinin aksine söz konusu olay mağdure koruma altına alınmadan önce gerçekleşmiştir. Bakanlığımız tarafından savcılık kararı ile kurumumuza teslim edilen mağdureye hukuki, tıbbi, psikolojik destek sağlanarak, tüm müdahaleler yapılmıştır. K.D.'nin ailesinin yanında izinli olarak bulunduğu 27.01.2014 tarihinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmış, düşük yaptığı belirlenerek uzman doktor kararı ile gebeliği sonlandırılmıştır." denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.