Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Göçmen çocukların Almanca eğitimi ön planda tutuluyor

Son aylarda özellikle Romanya ve Bulgaristan’dan Almanya’ya göç edenlerin çocukları da Alman okul sistemine adapte edilmeye çalışılıyor. Bu konunun Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eğitim ve Okul Konseyi’nin gündemine gelmesi üzerine KRV Eğitim...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Son aylarda özellikle Romanya ve Bulgaristan’dan Almanya’ya göç edenlerin çocukları da Alman okul sistemine adapte edilmeye çalışılıyor. Bu konunun Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eğitim ve Okul Konseyi’nin gündemine gelmesi üzerine KRV Eğitim Bakanı Sylvia Löhrmann konsey üyelerine göçmen çocuklarının eğitim durumu hakkındaki raporu tanıttı.

Almanya’ya göç eden çocuk ve genç sayısı hakkında net bir rakam verilemeyeceğini söyleyen Sylvia Löhrmann örneğin Duisburg’a ayda 60 çocuk ve gencin geldiğini tahmin ettiklerini söyledi.

Bu çocuk ve gençlerin eğitim durumlarının da farklı farklı olduğunu dile getiren Löhrmann, bazılarının uzun yıllar eğitim alırken, ülkedeki bazı dışlama prosedürleri nedeniyle hiç eğitim hayatına giremediklerini belirtti. Okula gidemeyen çocuklar ise bu durumlardan dolayı latin alfabesine hakim değiller.

Bu nedenle bunların normal okullarda ders görmeleri söz konusu değil. Eğitim Bakanlığı bu çocuk ve gençleri özel hazırlık sınıflarına gönderiyor ve burada temel eğitim maddelerini öğrenmelerini amaçlıyor. Bu sınıflar genellikle 15’er öğrenciden oluşurken, Almanca dil eğitimi ön planda tutuluyor.

Sınıfların küçük tutulmasıyla bu öğrencilerin bu sınıftan en geç iki yıl sonra Almancayı öğrenmiş ve kendini ifade edebilecek bir şekilde çıkabilmeleri amaçlanıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.