Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Yıldız: İnsanlar okuduğu kadar üretkenleşiyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, okuma hakkında TÜİK’ten alınan verileri değerlendirdi. Yıldız, okuma yazma bilen herkes bunların muhatabıdır diyerek “Araştırma yapılmış, Türkiye’de günde altı saat televizyon izliyoruz....

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2014 21:59
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2014 21:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, okuma hakkında TÜİK’ten alınan verileri değerlendirdi. Yıldız, okuma yazma bilen herkes bunların muhatabıdır diyerek “Araştırma yapılmış, Türkiye’de günde altı saat televizyon izliyoruz. Üç saat internetteyiz. Ortalama bir saat civarında da okuyoruz. Okuduğu kadar insanlar üretkenleşiyorlar. Okumayan toplumlar tüketici bireyin toplumu olarak ilerliyorlar.” dedi.

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası’nın (İNTES) Rixos Otel’de düzenlediği 169. Geleneksel Toplantısı’na Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız katıldı. Katıldığı programda konuşan Yıldız, özel sektör hakkında değerlendirmelerde bulunarak, “Özel sektörün 12 sene önce yüzde 32’lerdeki payı şuanda kamudaki yüzde 32'lere bırakarak değişti. Bu çok önemli bir şey. Yani özel sektörle kamu yer değiştirdi. Bütün bunlar bizim doğru bir tercihte olduğumuzu gösteriyor. Ama açıkça söylemem lazım ki 2015 yılına kadar özel sektör payının en az yüzde 75’ler civarında olması lazım. Bu hedefe ulaşıp ulaşmadığımız göreceğiz.” açıklamasında bulundu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’ten alınan verileri değerlendiren Yıldız, bunda her kişinin payı olduğuna dikkat çekerek “Okuma yazma bilen herkes bunların muhatabıdır. Araştırma yapılmış Türkiye’de günde altı saat televizyon izliyoruz. Üç saat internetteyiz. Okuma oranı ortalama bir saat civarında da okuyoruz. Avrupa’da yüzde 21 civarında olan okuma oranı Türkiye’de binde bir. Okuduğu kadar insanlar üretkenleşiyorlar. Okumayan toplumlar tüketici bireyin toplumu olarak ilerliyorlar. Birleşmiş Milletler insani raporunda kitap okuma oranı Malezya gibi ülkeler arasında 88 sıradadır.” diye bilgi verdi.




En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.