Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Yıldırım: Marmaray, büyük depremde evinizden daha güvenli

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “İstanbul’da en fazla korkulan büyük bir deprem. İşte o depremde Marmaray evinizden daha güvenli. Onun dışında güvenlikle ilgili herhangi bir sorun yok. Böylesine devasa büyük...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Yıldırım: Marmaray, büyük depremde evinizden daha güvenli
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “İstanbul’da en fazla korkulan büyük bir deprem. İşte o depremde Marmaray evinizden daha güvenli. Onun dışında güvenlikle ilgili herhangi bir sorun yok. Böylesine devasa büyük bir projeyi saçma sapan abuk sabuk iddialarla gölgelemeye çalışma gayretine ancak insanlar gülümseyip geçiyor. Başka bir şey söylemiyorum.” dedi.

Bakan Yıldırım, Marmaray Üsküdar istasyonunu inceledikten sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yıldırım, "Türkiye için İstanbul için büyük gurur günümüz. Cumhuriyetimizin 90’ıncı kuruluş yıldönümü. Bu mutlu günde bir başka mutluluğumuz da asrın projesi Marmaray’ı hizmete alıyoruz. Ülkemiz için İstanbul için çifte bayramı bugün kutlamış olacağız. Marmaray, İstanbulumuza ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Marmaray projesi sıradan bir proje değil. Projenin bir çok özelliği ve ilkleri var. Marmaray projesi iki kıtayı birbirine bağlıyor. Denizin 60 metre dibinden batırma tüp tünellerle Asya kıtası Avrupa kıtasına bağlanmış oluyor. Böylece Üsküdar-Sirkeci arası sadece 4 dakikada geçilecek. Bu tarihi olay bu mutluluğu İstanbulularla birlikte yurt içinden ve dışından birbirinden üstün konuklarla kutlayacağız." şeklinde konuştu.

Asıl açılışın Üsküdar Meydanı'nda gerçekleşeceğini söyleyen Yıldırım, "Daha sonra misafirlerimizi Marmaray araçlarına bindireceğiz. İki kıtayı 62 metre derinden geçerek Asya’dan Avrupa’ya ulaşmış olacağız." şeklinde konuştu.

Başlangıçta her 10 dakikada bir sefer yapılacağını belirten Binalı Yıldırım, "Ancak ihtiyaç duyulduğunda yolcu olduğunda bu sefer sayısı her 2 dakikada bir yapılır hale gelecek. Bu da şu anlama geliyor her gün için 1 milyon ila 1,5 milyon arasında İstanbullu Avrupa’dan Anadolu yakasına geçebilecek ya da tersi olacak." diye konuştu.

Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti: "Bunun 300 merte güneyinde hemen başka bir tüp tünelimiz var. Bu yalnız trenler için değil lastik tekerlekli araçlar için. 2015’de onu da hizmete alacağız. Onda derinlik deniz yüzünde 108 merte. Bunun nerdeyse iki katı. Dolayısıyla o zaman rekor Avrasya tüneline geçmiş olacak. Haydarpaşa limanının ordan giriyor, Yenikapı’dan çıkıyor. Toplamda 5.5 kilomerte."

Binalı Yıldırım, "Bugün yarın ve ertesi gün tarifesiz seferler var. Çok izdiham olmaması için kontrollü bir şekilde merak eden İstanbulluları alıp bedelsiz taşıyacaklar. Ama 1 Kasım’dan itibaren sabah 06.00’dan 24.00’a kadar seferler devam edecek." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.