Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Şahin: 1 milyon 200 bin kişiyi ekonomik ve sosyal olarak destekliyoruz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “Eğitim ve sağlıkta verilen fırsat eşitliğiyle şu anda biz 1 milyon 200 bine yakın kardeşimizi ekonomik ve sosyal olarak destekliyoruz.” dedi. Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi salonunda...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “Eğitim ve sağlıkta verilen fırsat eşitliğiyle şu anda biz 1 milyon 200 bine yakın kardeşimizi ekonomik ve sosyal olarak destekliyoruz.” dedi. Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi salonunda düzenlenen Türkiye Engelliler Çalıştayı’na katıldı. Burada yaptığı konuşmada toplu taşımacılık, kapalı alanlar, açık alanlar, asansörler gibi faktörlerin engellilere göre tasarlanması gerektiğini belirterek, “Artık en büyük sorun, engelsizin engelliyi anlaması. Ortak alanlarımız çok az. Akrabasında, komşusunda, bir çocuğunun engelli okul arkadaşı varsa anlıyor. O kadar az kesişme alanlarımız var ki birlikte yaşamayı öğretmemiz lazım çocuklara. Engelinin neye ihtiyacı var, nasıl bakıyor, engelsiz bir çocuğun anlaması lazım. Beraber yaşaması, beraber okuması lazım. Hâlâ burada çok ciddi zihinsel sorunlarımız var. O yüzden siz bizim ortağımız, paydaşımız, yardımcılarımız, kardeşlerimizsiniz.” açıklamasını yaptı.

'400 BİN KİŞİYE EVDE BAKIM HİZMETİNİ VERİYORUZ'

Bakan Şahin, 400 bin kişiye de evde bakım hizmeti verildiğini kaydederek, bu rakamların yurtdışında tercüme hatası zannedildiğini vurguladı. Üzerinde çalıştıkları temel konulardan birinin de ulaşılabilirlik olduğunu ifade ederek, “Çünkü artık engellimiz eğitim alıyor, sağlık hizmeti alıyor. Artık sinemaya gitmek istiyor, alışveriş yapmak istiyor ama şehirlerimiz. Biraz önce değerli başkanım söyledi, ülkelerin uygarlık seviyesi, kaldırım seviyesiyle direkt alâkalı. Gidip görüyoruz, ne iniş var ne çıkış ama büyük bir medeniyet oluşturmuşlar. Herkes, nereden nasıl gideceğini biliyor. Bizim o bakımdan daha yapacak çok işimiz var.” değerlendirmesinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.