Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Müezzinoğlu, iş arayan 7 bin Yunan doktora iş imkanı sundu

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ekonomik kriz nedeniyle işsiz kalan Yunanistanlı 7 bin doktora Türkiye'nin kapısının açık olduğunu belirterek, "Benim de onlara ihtiyacım var." dedi.İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yapımı gerçekleştirilen...

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2013 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2013 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Müezzinoğlu, iş arayan 7 bin Yunan doktora iş imkanı sundu
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ekonomik kriz nedeniyle işsiz kalan Yunanistanlı 7 bin doktora Türkiye'nin kapısının açık olduğunu belirterek, "Benim de onlara ihtiyacım var." dedi.

İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yapımı gerçekleştirilen Küçükçekmece Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin temel atma törenine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ile çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Mutlu ve belediye başkanı Yeniay'ın ardından Bakan Müezzinoğlu, 46 üniteli ve 7 katlı olması planlanan merkezin temel atma töreni öncesinde konuşma yaptı.

MÜEZZİNOĞLU: YUNANİSTANLI 7 BİN DOKTORA KAPIMIZ AÇIK

Bakan Müezzinoğlu, 1994 yılında Küçükçekmece İlçe Başkanlığı yaptığı dönemde Avcılar’ın başardığını Küçükçekmece'nin neden başaramadığını konuştuklarını aktardı. Türkiye adına da Yunanistan’ı örnek gösterdiklerini belirten Müezzinoğlu, "Yunanistan bunu başarıyor. Biz niye başaramıyoruz diyorduk. 2002 yılından itibaren Yunanistan’ın başardıklarını katlamalı olarak başaran bir Türkiye oldu. Hatta Yunanistan ve Avrupa, Türkiye bunu nasıl başardı diye kendisine sormaya başladı. Krizlerle burun burunalar. Bugün medyaya yansıyan haberlere göre Yunanistan’da 7 bin doktor yurtdışında iş arıyor. Benim de onlara ihtiyacım var. Yunanistan’ın 7 bin doktoruna kapılarımız açık. Onları, bu ülkenin birikimleriyle bu ülkeye hizmet etmeye davet ediyorum." ifadesini kullandı.

MİLLETİMİZİ SATMADIK

AK Parti hükümetinin ülkenin imkanlarını, öz kaynaklarını satığından bahsedildiğini belirten Müezzinoğlu, "Evet sattık. Bu ülkenin özelleştirmeyle ilgili yönetiminin dinamik olması gereken birçok şeyini milletimizin istifadesi adına sattık. Ama bir şeyi satmadık. Milletimizi satmadık." dedi.

DARBELERLE, MİLLİ İRADEYİ İDAMA GÖTÜREREK KOŞULLARIN ÖNÜNÜ KESTİLER

Almanya'nın 1945 yılında tarumar olmuş bir şekilde savaştan çıktığını belirten Müezzinoğlu, "Almanya 1960 yılında bizden işçi almaya başladı. Biz oraya binlerce insanımızı karın toluğu için gönderdik şu anda oradaki 3. Kuşak nesillerimizin Türkçe konuştuğu soru işareti. Bu milletin değerlerini yaşadıkları soru işareti. Bugün dünya çapında 5 milyon vatandaşımızın yüzde 99’u karın tokluğu nedeniyle dünyanın değişik ülkelerinde. İnsanımızı biz nerelere sattık. Bu 5 milyon insanımızın koşullarla, nasıl yaşatılıyor. Biz ikinci dünya harbine girmedik. Biz Almanlar’ı neden işçi olarak istihdam edemedik. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin olsaydı, bugün nasıl Yunanistan’da 7 bin doktora ‘Evet buyurun gelin bize hizmet edin’ diyebiliyorsak, bunu 50 yıl önce de derdik. Ama o gün diyebilecek koşulları darbe yaparak ve milli iradeyi idama götürerek önünü kestiler." ifadesini kullandı.

MÜEZZİNOĞLU, GEZİ EYLEMLERİNE ATIFTA BULUNDU

Bakan Müezzinoğlu, "Milleti istismar edenlere, slogan cümlelerle kandıranlara asla prim vermeyin. Gezi olaylarında benzerini yapmak istediler. Bu ülkenin istikrarını bozarak, yönetim anlayışından milli iradenin hukukuna müdahale etme anlayışıdır. Halkın ümüğünü sıkmayı yeniden canlandırmaktır. Milleti hortumlayanların ümüğü sıkıldığı için birileri gürültü çıkarmaya çalışıyor. Ama milletin ümüğünü sıkmaya alışanlar iyi bilsinler ki artık milletin ümüğünü sıkamayacaklar. Bu alanda cesur davranırlarsa bilsinler ki onların ümüğü çok daha net bir şekilde sıkılacaktır. Dolayısıyla akıllı olsunlar, millete teslim olsunlar, milletin iradesine ve hukukuna saygı duysunlar. Kayıtsız şartsız egemenlik milletindir onunda yerin sandıktır. Millet ne derse o." dedi.

MÜEZZİNOĞLU, ODTÜ PROVOKASYONLARINA GÖNDERME YAPTI

Birilerinin sandıktan çıkan mesajı dikkate almadığını ve ODTÜ’deki olayları provoke ettiğini belirten Müezzinoğlu, "ODTÜ’de yapılmak istenen ne? Tayyip Erdoğan ya da Melih Gökçek kendi evine yol mu yapıyor. 5 milyon nüfuslu Ankara’nın trafik sorunun çözmek için millete hizmet etme adına 20 yıldır projelendirilmiş projeyi hayata geçirmeye çalışıyorlar. Milleti provoke ederek, gençleri tahrik ederek bu ülkenin kalkınmasına ve istikrarına, geleceğe umutla bakmasına engel olunmasına, çok net söylüyorum bundan sonra kimsenin gücü yetmez." diye konuştu.

BAKAN: BU KADAR UZUN VADELİ İNŞAAT PROJESİNİN TEMELİNİ ATMAM

Bugün temeli atılacak olan 'Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi' inşaatının 2015 yılı Temmuz ayında bitmesinin planlandığını belirten Müezzinoğlu, "Biz 2 bin 400 yatak kapasiteli hastane inşaatını bile bu kadar uzun sürede planlamıyoruz. Ben bu kadar uzun süreli bir projenin temelini atmam." dedi. Müezzinoğlu, şantiye sorumlusundan Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş yıldönümü olan 2014 yılı 29 Ekim tarihinde bitirme sözü aldıktan sonra da butona basarak temel atma işlemini gerçekleştirdi. Tören, konfetilerle son buldu. Bakan Müezzinoğlu, şantiye alanının yakınına gidip incelemede bulunduktan sonra da tören alanından makam otomobiliyle ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.