Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Kılıç Atatürk Barajında tekne turu yaptı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Çeşitli spor tesislerinde incelemelerde bulunmak üzere Adıyaman'a geldi. Kılıç, bakanlığı ile ilgili tesislerin son durumları hakkında bilgi aldı.Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a,...

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2015 19:35
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2015 19:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Kılıç Atatürk Barajında tekne turu yaptı
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Çeşitli spor tesislerinde incelemelerde bulunmak üzere Adıyaman'a geldi. Kılıç, bakanlığı ile ilgili tesislerin son durumları hakkında bilgi aldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Milletvekili Ahmet Aydın, Milletvekili Mehmet Erdoğan, Salih Fırat ve Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu eşlik etti.
Gençlik Evi'nde incelemelerde bulunan Kılıç, Cuma namazını Altınşehir Camiinde kıldı. Namazın ardından sportif faaliyetleri incelemek üzere Gazihan Dede mesire alanına gitti. Öğle yemeğinin ardından su motoru ile gezintiye çıkan Kılıç, Atatürk Barajında incelemedi bulundu. Tekne turunun ardından gazetecilere açıklamada bulunan Kılıç, Gazihan Dede Mesire Alanı Su Sporları Merkezinde inceleme fırsatı bulduklarını belirtti.

Bakan Kılıç, Atatürk Barajı gölünde hem kürek sporu ile uğraşan sporcularla ilgilendiklerini hemde tekne ile gezinme imkanı bulduklarını söyledi. Burada çok büyük bir potansiyelin olduğunu aktaran Kılıç, su sporlarının geliştirilmesiyle ilgili olarak gençlerin burada kendilerini geliştirerek, kürek dalında uluslararası yarışmalara katılarak ülkemizi temsil edeceklerini ifade etti.

Vatandaşların da burayı kullanabileceğini anlatan Kılıç, “Gerçekten kullanabilecekleri bir yer olarak görünüyor, burayı valiliğimizle belediyemizle ve aynı zamanda buradaki STK’larla yerelde de yakın bir çalışma içerisinde daha da geliştirebileceğimizi düşüyorum. Özellikle buradaki ileriye doğru yapılacak olan gelişimi planlı programlı bir şekilde nelerin ihtiyaç duyulduğu çalışmalar yapıldıktan sonra geliştirilebilecek bir imkan olarak görüyorum” dedi.

Atatürk Barajı'nın uluslararası organizasyonlarda değerlendirilmesi konusunu değerlendiren Kılıç, şuan böyle bir çalışmalarının olmadığını ifade etti. Kılıç, “Ülkemizin çeşitli yerlerinde mekanlar konusunda genel bir çalışma var. Buradaki geriye dönük çalışmalarımız tabi ki yatırımlarımız hem ulusal hem de uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapacak. Sadece küçük bir ölçekli veya belli bir bölüme hitap eden değil, hum ulusal hemde uluslararası bir yer olarak düşünüyoruz” diye konuştu.

“Biz doğu, batı Kuzey ve Güney ayrımını ülkemizde düşünmeyen bin iktidarız” diyen Kılıç, şunları söyledi:
“Türkiyemizin her yerinde yapılabilecek ne güzel tesislerimiz varsa onları değerlendirmek üzere çalışıyoruz., Burada bu tip bir tesisin hayata geçirilmesi bölgeye ciddi anlamda bir farklılık katacağını düşünüyorum. Genel anlamda baktığımız zaman ülkemizin her yerinde farklı bir yatırım olacaksa bunu değerlendiriyoruz. Daha öncede yaptığımız görüşmelerde spor alanındaki çalışmaları doğal olarak çözüm sürecinin ana unsurlarından bir tanesi olduğunu dile getirmiştik. Ülkemizin her yerindeki genç kardeşlerimizi, kendilerini geliştirme ve bir araya gelme ve birlikte bazı şeyleri başarma ulusal ve uluslararası bir başarı elde ettiği zaman bunun doğrudan hem kardeşliğe hem de birliğe katkısı olacağını düşünüyorum.”

Bakan Kılıç yapılan açıklamanın ardından kent merkezinde bulunan spor alanlarını gezdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.