Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Işık: İslam dünyası 300 yıldır bilime gereken önemi vermedi

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Maalesef İslam dünyası son 250 - 300 yıldır bilime gereken önemi vermedi, vermediği için de İslam dünyası batı toplumlarından tamamından geri kaldı." dedi. Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki...

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2014 19:35
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2014 19:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Işık: İslam dünyası 300 yıldır bilime gereken önemi vermedi
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Maalesef İslam dünyası son 250 - 300 yıldır bilime gereken önemi vermedi, vermediği için de İslam dünyası batı toplumlarından tamamından geri kaldı." dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Bilim Teknoloji Merkezi’ne ek olarak inşaa edilecek Gökmen Uzay Eğitim Merkezi’nin protokolü törenle imzalandı. Protokole Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursa Ticaret ve Sanayi odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay imza koydu. Bursa’nın bir medeniyet merkezi olduğuna dikkat çeken Bakan Işık, şunları kaydetti: "Medeniyetin olduğu yerde bilimin olmaması düşünülemez ve tarihte Bursa’nın önemli bilginleri yetiştirdiğini biliyoruz. Son dönemde özellikle maalesef İslam dünyası son 250 - 300 yıldır bilime gereken önemi vermedi. Vermediği için de İslam dünyası batı toplumlarından tamamından geri kaldı. Eğer yine önder rol üstlenmek istiyorsa İslam dünyası da Türkiye de mutlaka bilime daha fazla önem vermek durumunda. Özellikle temel bilimler alanında daha fazla uğraş vermeliyiz. Daha fazla temel bilimlere yatırım yapmalıyız. Bu açıdan da bakanlık olarak yoğun bir çalışma yürütüyoruz."

"MERAKIN OLMADIĞI YERDE BİLİM OLMAZ"
Bakanlık olarak verdikleri burs teşviki ile birlikte üniversitelerin temel bilimler bölümlerine talebin geçen yıla göre üç kat arttığına dikkat çeken Bakan Işık, şöyle devam etti: "Bu son derece sevindirici. Önümüzdeki süreçte temel bilimleri desteklemeye devam edeceğiz ama bilimin kapısı meraktır. Merakın olmadığı yerde bilim olmaz. Merak da belli yaşa geldikten sonra çok oluşmaz. Daha çocuk yaşta bizim çocuklarımıza bilimi sevdirmemiz gerekiyor. Meraklı bireyler olarak yetiştirmemiz gerekiyor. İşte bu açıdan bilim merkezleri projesini biz hükümet olarak da bakanlık olarak da çok önemsiyoruz. Türkiye de ilk bilim merkezi projesini hayata geçiren belediye Bursa büyükşehir Belediyesi ve biz de dedik ki; ‘40 milyon lira size sergi desteği vereceğiz.’ Şimdi bu uzay ve havacılık merkezi ile ilgili 12 milyon lira daha ek destek vereceğiz ve 52 milyon liralık destekle biz Bursa Bilim Merkezi’ni destekliyoruz."

Teknoloji bilim merkezlerine yerli üretimi teşvik ettiklerini belirten Bakan Işık; "Yerli amkanlarla bilim merkezini donatacağız.Protokodla müşahid olarak imza atıyorum." diye konuştu. Bu arada Gökmen Uzay Eğitim Merkezi’nin inşaatının yapımına BTSO’nun da 8 milyon lira vermesi imzaların atılmasıyla protokole bağlandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.