Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Eroğlu'ndan cep telefonlu baraja 'su tutulsun' talimatı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Van Valiliği'nden Morgedik Barajı'ndaki vali yardımcısına cep telefonu ile bağlanarak, "Kapıları kapatın, su tutmaya başlayın. Hayırlı olsun." talimatı verdi. Morgedik Barajı'nın 79 milyon...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2014 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2014 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Eroğlu'ndan cep telefonlu baraja 'su tutulsun' talimatı
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Van Valiliği'nden Morgedik Barajı'ndaki vali yardımcısına cep telefonu ile bağlanarak,
"Kapıları kapatın, su tutmaya başlayın. Hayırlı olsun." talimatı verdi. Morgedik Barajı'nın 79 milyon liraya mal olduğunu ve 187 bin 340 dekar alanın sulanmasını sağlayacağını bildiren Bakan Eroğlu, 100 milyon metreküp suyun depolanarak çevredeki yerleşim birimlerinin su ihtiyacının da karşılanacağını müjdeledi.

Erciş'te yapımı tamamlanan Morgedik Barajı'nın su tutma töreni ve partisinin danışma kurulu toplantısına katılmak üzere Van'a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Van Ferit Melen Havalimanı'nda Vali Aydın Nezih Doğan, kamu kurum amirleri ve partililer tarafından karşılandı. Daha sonra Van Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Eroğlu, burada kente yapılan ve yapılacak yatırımlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Van'a çok büyük müjdelerle geldiklerini ve bu müjdelerin parasal tutarının 444 milyon lira olduğunu bildiren Eroğlu, bugün suyun tutulacağı Morgedik Barajı'yla bölgeye çok büyük fayda sağlanacağını vurguladı. İçme suyu sıkıntısını gidermek için projeleri olduğunu dile getiren Eroğlu, "Van'ın içme suyunu 48 kilometreden içinden araçların rahatlıkla geçtiği boru hattıyla nasıl giderdiysek, ilçelerimizin sıkıntılarını da aynı şekilde gidereceğiz. Bu sene Van'da çok büyük bir ağaçlandırma seferberliği başlatıyoruz. Kent içinde yol kenarları, hastane avluları, TOKİ konutlarının bulunduğu alanlar ve boşluğun bulunduğu tüm bölgeler ağaçlandırılacak. İnşallah rekor seviyede ağaçlandırma yapacağız. Bir de belediyelerimize talep etmeleri durumunda ücretsiz fidan vereceğiz. 11 bin dekar alanda ağaçlandırma çalışması yapılacak. 1 milyon fidan dikimi gerçekleştirilecek" diye konuştu.

“ÇOCUKLARINIZ CAHİL Mİ KALSIN”

Yıl sonu itibarıyla kente yapılan kamu yatırımlarının toplam maliyetinin 16 milyar TL'yi geçeceğine dikkati çeken Eroğlu, "Milli Eğitim Bakanlığı vatandaşların çocuklarının rahat ortamlarda okuması için okullar yapıyor ama vandallar bunları yakıp, yıkıyor. Devlet çocuklarınız okusun, Van'ın gelişmesine katkı sunsun, doktor, mühendis olsun diye okullar yapıyor. Bunları neden engelliyorsunuz bre vandallar? Sadece Van'da 36 milyonun üzerinde ücretsiz kitap dağıtılmış. Çocuklarınız cahil mi kalsın? Van'a geçmişte ne büyük sıkıntılarla gelirdik ama şimdi Van'a gelmek çok kolay.” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.