Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Eroğlu: ODTÜ'nün ağaç kampanyasına bütün fidanları biz gönderdik

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ODTÜ yönetiminin ağaç seferberliği başlatması ve kamu kurumlarından destek beklemesiyle ilgili olarak, ODTÜ’ye fidanları kendilerinin gönderdiğini açıkladı. ODTÜ’den kendilerine fidan talebi...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Eroğlu: ODTÜ'nün ağaç kampanyasına bütün fidanları biz gönderdik
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ODTÜ yönetiminin ağaç seferberliği başlatması ve kamu kurumlarından destek beklemesiyle ilgili olarak, ODTÜ’ye fidanları kendilerinin gönderdiğini açıkladı. ODTÜ’den kendilerine fidan talebi geldiğini belirten Eroğlu, gençlerin istifade etmesi için ‘dut, badem, ceviz’ gibi meyve fidanları gönderdiklerini ifade etti. Her zaman destek verebileceklerini kaydeden Eroğlu, ODTÜ’lü gençlerle fidan dikmekten onur duyacağını da dile getirdi.

Eroğlu, 2013 yılındaki orman yangınları ile ilgili değerlendirme toplantısında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin ODTÜ rektörünün ağaç kampanyası başlattığı ve diğer kamu kuruluşlarından destek beklediği yönündeki açıklamalarını hatırlatarak, ‘siz de destek verecek misiniz?’ şeklindeki sorusuna Eroğlu, “Bütün fidanları biz gönderdik” diyerek cevap verdi.

"BENİM KIZIM DA ODTÜ'DEN MEZUN"

Eroğlu, şöyle konuştu: “ODTÜ başımızın tacı bir üniversite. Bizde ODTÜ mezunu çok arkadaşımız var. Benim kızımda ODTÜ’den mezun. ODTÜ bu ülkenin ilim irfan üniversitesi. Neticede bu yol geçmişte planlanmış; Melih Gökçek’ten de önce, yıllar ince planlanmış. Burada taşınabilecek ağaçlar taşındı, taşınamayacak olanlarda kesildi. Ama ben hatta şunu söyledim; ODTÜ bizden fidan talep etti, ben de arkadaşlara elbette vereceğiz dedim. Bu bizim içinde büyük bir gurur kaynağıdır. Dolayısıyla fidan veriyoruz, her türlü desteği veriyoruz.”

ODTÜ'LÜ GENÇLERE 'BİRLİKTE ODTÜ ORMANI KURALIM' TEKLİFİ

Eroğlu, bir teklifte de bulunarak, sadece o civarı değil, istiyorlarsa daha başka bir yerde ODTÜ ormanı kurabileceklerini dile getirdi. Eroğlu, “Hep birlikte, gençlerle birlikte ODTÜ ormanı kuralım. Ben de neticede geçmişte hocaydım. 2007 yılına kadar İTÜ’de hocalık yaptım. Dolayısıyla onlarla birlikte ağaç dikmek bizim için de onurdur. Elbette destek veririz, fidan verdiğimiz gibi başka desteklerde verebiliriz. Hatta arkadaşlara şunu da söyledim; ‘gençler istifade etsin diye bir miktarda dut, ceviz, badem ağaçlarından da verin’ dedim.” ifadelerini kullandı.

Atatürk Orman Çiftliği’ne şuana kadar 2 milyon ağaç diktiklerini bildiren Eroğlu, verilen fidanlar için kimsenin teşekkür etmediğini söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.