Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Çelik: Ortak hassasiyetimiz olan noktalar var

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Ortak hassasiyetimiz olan noktalar var. Bir kere makro dengelerin korunması ve mali disiplinin korunması konusunda hassasiyet gösteriyoruz.” dedi.AK Parti ve CHP arasındaki koalisyon görüşmesi Ankara Palas’ta...

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2015 22:14
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2015 22:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Ortak hassasiyetimiz olan noktalar var. Bir kere makro dengelerin korunması ve mali disiplinin korunması konusunda hassasiyet gösteriyoruz.” dedi.

AK Parti ve CHP arasındaki koalisyon görüşmesi Ankara Palas’ta yapıldı. Yaklaşık 7,5 saat süren görüşmenin ardından, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. ‘Süreç başladı başlayalı en uzun toplantımızı yaptık’ diyen Çelik, ekonomi, sosyal politikalar, çevre, mülkiyet ilişkileri bağlamında bir toplantı olduğunu anlattı.

Bakan Çelik, şunları söyledi; "Ortak hassasiyetimiz olan noktalar var. Bir kere makro dengelerin korunması ve mali disiplinin korunması konusunda hassasiyet gösteriyoruz. Kuşkusuz ekonominin daha büyük hedeflere ulaşması için yapılması gereken yapısal reformlara ve dönüşüm politikalarına devam edilmesinin gerektiğini düşünüyoruz. Nitekim demokratik reformlar ve ekonomik dönüşümün ayrı ayrı ele alınmaması gereken birbirini tamamlayan, eş zamanlı yürümesi gereken süreçler olduğu konusunda mutabıkız. Büyüme stratejisinin, kapsayıcılığının arttırılması konusunda çok hassasiyetimiz var. Kısa vadeli perspektifle orta vadeli perspektif arasında bir uyum olması gerektiği, buna dönük bütünsel yaklaşımın korunması gerektiğini ifade ettik. Kuşkusuz her teklif ve değerlendirme mali disiplin ve makro dengeler çerçevesinde ele alınmalıdır. Olmazsa olmaz meselelerdir.”

Koalisyon görüşmelerinin yeri hakkında da bilgi veren Bakan Çelik, dördüncü görüşmenin Cumartesi günü saat 14.00’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleştirileceğini kaydetti.

'KENDİ GÜNDEMİMİZİ TAKİP EDİYORUZ'

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Çelik, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun MHP ile temasların devam edeceği yönünde açıklamalarıyla ilgili, “Biz burada tamamen bize verilen gündemle ilgili bir görüşme yürütüyoruz. Kendi gündemimizi takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

'MALİ DİSİPLİN MALİ DİSİPLİNDİR'

Bakan Çelik, “Herhangi bir görüşmede son nokta konuluncaya kadar, son kelime de mutabakata varılıncaya kadar mutabakata varılmamış sayılır. Bu işlerin doğası budur” dedi. Mali disiplin konusunda görüşülen konuların sorulması üzerine, Bakan Çelik, “Mali disiplin, mali disiplindir.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.