Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Avcı: Öğrenci ve velilerin beklentilerini karşılayacağımızı ümit ediyorum

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershanelerin dönüşüm programı çerçevesinde Anayasa Mahkemesi’nin kararının gerekçelerinde yapılması gerekenler doğrultuda yönetmelikleri hazırladıklarını söyledi. Bakan Avcı, “Yönetmelikle ikincil...

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2015 21:05
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2015 21:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Avcı: Öğrenci ve velilerin beklentilerini karşılayacağımızı ümit ediyorum
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershanelerin dönüşüm programı çerçevesinde Anayasa Mahkemesi’nin kararının gerekçelerinde yapılması gerekenler doğrultuda yönetmelikleri hazırladıklarını söyledi. Bakan Avcı, “Yönetmelikle ikincil mevzuatta yapılması gerekenler yapılmış olacak. Böylece velilerimizin öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, girişimcilerimizin, eğitimcilerimizin beklentilerini, hedeflerini en uygun şekilde karşılayacağımızı ümit ediyorum.” dedi.

Bakan Avcı dershanelerin dönüşüm programı çerçevesinde sektör temsilcileriyle Validebağ Öğretmenevi’nde bir araya geldi. Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından basın açıklaması yapan Bakan Avcı, dershanelerin dönüşüm programı çerçevesinde yapılan işlemlerle ilgili olarak Anayasa Mahkemesi’nde bir karar alındığını hatırlattı. Gerekçeli kararın açıklandığını ifade eden Bakan Avcı, “Anayasa Mahkemesinin gerekçeli kararı doğrultusunda ikincil mevzuatta yapacağımız düzenlemelerle ortaya çıkması muhtemel yasal boşluğun nasıl giderebileceğimizi başından beri yaptığımız gibi sektör temsilcisi arkadaşlarımızla istişare ederek belli bir noktaya getirdik. Bununla ilgili ikincil mevzuat çalışmalarımız olgunlaştı. İkincil mevzuat derken şunu kastediyoruz; yönetmelikte ve yönergelerde yapılacak değişikliklerle bundan böyle dönüşüm sürecine girmiş olan kurumlar, henüz girmemiş olanlar nasıl bir yol haritası izleyecekler bunu belirlemiş olduk.” diye konuştu.

'GİRİŞİMCİLERİMİZİN, EĞİTİMCİLERİMİZİN BEKLENTİLERİNİ EN UYGUN ŞEKİLDE KARŞILAYACAĞIMIZI ÜMİT EDİYORUM'

Varılan son noktayı bugün bir kere sektör temsilcileriyle enine boyuna gözden geçirdiklerini kaydeden Avcı, “Onların bu durumla ilgili son görüşlerini önerilerini, eleştirilerini, değerlendirmelerini aldık. Bizim için çok verimli bir toplantı oldu Milli Eğitim Bakanlığı olarak. Başından beri bu danışmalardan istifade ettik. Bugün de aynı şekilde çok verimli bir istişare toplantısı gerçekleştirdik. Bunun sonuçlarını hafta sonunda bakanlık olarak değerlendireceğiz. İnşallah önümüzdeki hafta içerisinde yayınlayacağımız yönetmelikle ikincil mevzuatta bununla ilgili yapılması gerekenler yapılmış olacak. Böylece velilerimizin öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, girişimcilerimizin, eğitimcilerimizin beklentilerini, hedeflerini en uygun şekilde karşılayacağımızı ümit ediyorum. İnşallah önümüzdeki hafta yönetmelik yayınlandıktan sonra daha ayrıntılı olarak yaptığımız düzenlemelerin anlamını ve sonuçlarını konuşma fırsatı bulacağız. Anayasa Mahkemesi’nin kararının gerekçelerinde yapılması gerekenler, yapılanlar ve yapılması gerekenler net şekilde ortada. Bizde o doğrultuda yönetmeliğimizi hazırladık. Önümüzdeki hafta içerisinde ayrıntılarını zaten konuşacağız." ifadesini kullandı.

'ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ALMA ARZU VE İSTEĞİ ENGELLENMEMELİ'

Özel Dershaneler ve Özel Öğretim Kurumları Birliği (ÖZ-DE-BİR) Başkanı Faruk Köprülü,
bakanlığın birkaç gündür toplantılar yaparak kendi içerisinde yönetmelik çalışmalarını hazırladığını ifade etti. Bugün sektör temsilcisi olarak kendileriyle paylaştıklarını dile getiren Köprülü, “Bizim baştan beri hep talebimiz öğrencilerin eğitim almak arzu ve isteğini engellenmemesi yönündeki duygu ve düşünceleri dün dile getirmiştik. Bugün de bunu dile getirdik. Bakanlık bu yapmış olduğu düzenlemelerle bunlara cevap verebilecek çalışmalarını ifade ettiler. Bizlerden istek ve arzularımızı ilettik. Sanırım birkaç gün bu isteklere göre düzenlemeler olacak. Önümüzdeki hafta bakanımızın ifade ettiği gibi yol haritası öğrencilerin ve kurumların belirsizlik içerisinden kurtulmasıyla ilgili sayın bakanımız açıklayacaklar.” şeklinde konuştu.

‘ÇOK MUTLU AYRILIYORUZ’

Özel Öğretim Kurumları Birliği (ÖZKUR-BİR) Yönetim Kurulu Başkanı Hami Koç, velilerin ve öğrencilerin hiçbir şekilde endişe etmemelerini söyledi. Bakanla yaptıkları toplantıda çok mutlu bir şekilde ayrıldıklarını kaydeden Hami Koç, “Güvenimiz fazlasıyla artmıştır. Zaten çalışmalar yerindedir. Önümüzdeki hafta yapılacak açıklamalardan sonra her şey ortaya çıkacaktır. Herkes rahat olsun, bakanlığımız gerekli tedbirleri alıyor. Öğrencilerimiz ve velilerimiz endişe etmesinler. Gelecek süreçte kendileri daha yetiştirecek zemin ve zamanı değerlendirsinler.” dedi.

Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) Başkanı İbrahim Taşel de, dönüşüm sürecinin devam edeceğini belirtti. Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararı çerçevesinde de orada istenen özellikler dikkate alınarak bazı düzenlemelerin yapılacağını kaydeden Taşel, önümüzdeki haftalarda bununla ilgili daha alt başlıklar ele alınacağını sözlerine ekledi.

Özel Öğretim Derneği (ÖZDER) Genel Başkanı Ahmet Akça ise Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararının tüm ayrıntılarıyla incelendiğini dile getirdi. Bu konuyla ilgili sektörün en büyük endişesi olan belirsizliğin sürmesi olduğunu aktaran Akça, bu belirsizlik bugün dernek başkanlarının zihninden gittiğini ifade etti. Önümüzdeki hafta yönetmelik açıklandığında tüm kamuoyunda belirsizlik ortadan kalkacağını söyleyen Akça sözlerini şöyle tamamladı: “Bu süreçte dönüşüm kapsamına giren temel liseler ve dönüşüm okulları güçlenerek çıkmıştır. Bir yola girdik. Dershanelerin dönüşüm süreci, bunu geriye döndürmek ne velilerimize ne öğrencilerimize nede eğitim camiasına yarar sağlamayacaktır. Yeni getirilen düzenlemelerle temel liselerin ve öğrencilerin ihtiyaç duyduğu ek ders kurslarının okul sistemi içerisinde legal bir zeminde çözülmesi sağlanacaktır. Biz bunu bugün gördük. İnşallah önümüzdeki hafta halkımızda bunu görecektir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.