Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bahçeşehirliler, Gölet'in satışına toplu spor etkinliği ile tepki gösterdi

Bahçeşehir’de, Gölet park bölgesinin ihale edilerek yapılaşmaya açılacağını belirten bölge sakinleri spor yaparak bu duruma tepki gösterdi. Vatandaşlar bölgenin akciğeri olan Gölet alanının binalarla değil sportif ve kültürel alanlarla...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2015 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2015 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bahçeşehirliler, Gölet'in satışına toplu spor etkinliği ile tepki gösterdi
Bahçeşehir’de, Gölet park bölgesinin ihale edilerek yapılaşmaya açılacağını belirten bölge sakinleri spor yaparak bu duruma tepki gösterdi. Vatandaşlar bölgenin akciğeri olan Gölet alanının binalarla değil sportif ve kültürel alanlarla genişletilmesini istedi.

Bahçeşehir sakinleri 22 Nisan’da Başakşehir Belediyesi’nin ihale ile Gölet alanını satışa çıkaracağını belirtti. Bu satışa karşı çıktıklarını kaydeden Bahçeşehirliler Gölet alanında spor yaparak tepkileri gösterdi.

‘Gölet satılmasın’ yazılı tişörtler giyen ve atkılar takan vatandaşlar Gölet park alanında yürüyüş ve koşu yaptı. Daha sonra bir araya gelen vatandaşlar dövizler ve sloganlar eşliğinde birlikte yürüdü. Mahalle sakinleri daha sonra basın açıklaması yaptı.

Bahçeşehirli vatandaşlar adına konuşan Kudret Çelebi, sakinler olarak oluşturdukları Bahçeşehir Gölet Platformu’nun hiçbir siyasi amacı olmayan bir kuruluş olduğunu söyledi. Tamamen Bahçeşehir’de yaşayan halkın oluşturduğu bu grubun içinde ev hamınları, mimar, mühendis, işletme mezunları, doktorlar, avukatlar ve emeklilerin de bulunduğunu kaydeden Çelebi, “Bütün halk burada yani, kısaca biz herkesiz. 22 Nisan’da Başakşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği satış ihalesinin iptalini istiyoruz. Gölet’in satılmasını istemiyoruz. Göletin yeşil olarak kalmasını istiyoruz. Ağaç dikilmesini, yürüyüş yolları yapılmasını istiyoruz.” dedi.

Yaptıklarının eylem değil etkinlik olduğunu ifade eden Çelebi, “Bu etkinliklerimiz bu satışı durdurana kadar devam edecek. Siyaseti sokmadan. 22 Nisan’daki ihale ile kim olduğu belli olmayan bir kuruluşa, bir şahsa satılacak. Buraya 11 bin 500 metrekare kapalı alan yapılacak. Bu kapalı alanlar göletin bütün özelliğini bitirecek. Biz göletin içinde ticari alan istemiyoruz.” şeklinde konuştu.

Mehmet Gümüş de gayelerinin şehre ve çevreye olan duyarlılıklarını göstermek olduğunu kaydetti. Sağlıklı, mutlu ve huzurlu yaşamak istediklerini, kimsenin huzurunu bozmak istemediklerini dile getiren Gümüş, “Çocuklarımızın geleceği için Bahçeşehir’in ve bölgenin ciğeri olan gölet bölgesinin yeşil alan olarak büyütülmesini, bisiklet ve yürüyüş yolları, sportif ve kültürel faaliyet yapılacak alanlarla geliştirilmesini istiyoruz. Bölgemizde yeterince restoran, kafe, alış veriş merkezi, bina var. Tek nefes alacağımız yer Gölet.” diye konuştu.

Doktor olduğunu söyleyen Gümüş, “Hastalarıma her gün söylüyorum, lütfen sağlıklı yaşamak için yürüyüş yapın, dışarı çıkın hareket edin diyorum. Sağlık bakanı da benim gibi doktor. Ona da sesleniyorum lütfen sağlık bakanım sesimize kulak verin. Aynı zamanda Bahçeşehirli. Bölgemizin akciğeri olan Göletimizi hep beraber koruyalım. Burası bölgenin akciğeri. Böbreğinizi verirseniz, iki organdan birini verirseniz yaşayabilirsiniz ama akciğerinizi, kalbinizi verirseniz yaşayamazsınız.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.