Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bahçeli: Papa’yla Diyanet İşleri Başkanı’nı mukayese etmek hangi aklın ürünüdür?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümetin kamudaki araçlara harcanan 3 milyar 300 milyar liraya çerez parası derken hiç utanmadıklarına dikkat çekerek, Diyanet İşleri Başkanı’na yüzbinlerce liralık lüks...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2015 20:08
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2015 20:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bahçeli: Papa’yla Diyanet İşleri Başkanı’nı mukayese etmek hangi aklın ürünüdür?
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümetin kamudaki araçlara harcanan 3 milyar 300 milyar liraya çerez parası derken hiç utanmadıklarına dikkat çekerek, Diyanet İşleri Başkanı’na yüzbinlerce liralık lüks ve zırhlı araç hediye ederken de ‘ne var bunda’ deyip hiç pişmanlık duymadıklarını söyledi.

Partisinin Trabzon’da düzenlediği mitingde konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyanet İşleri Başkanı’na özel uçak tahsis edeceğini söylemesini eleştirdi. Bahçeli, “Erdoğan, yüzü kızarmadan söylediği yalanının üstünden iki gün geçtikten sonra suçüstü yakalanmıştır. İkinci olarak, Papa’yla Diyanet İşleri Başkanı’nı mukayese etmek hangi aklın ürünüdür? İslam’da ruhban sınıfı yoktur. İmtiyazlı, ayrıcalıklı din adamı statüsü de hiç kimse için söz konusu olamayacaktır. Bir Müslüman, iradesini, aklını kalbini ve vicdanını kendisi gibi beşer olan ölümlü bir şahsa ön şartsız devredemeyecektir. Şu anki Diyanet İşleri Başkanı’nın geçmişte yaptığı bir konuşması da aynen buna işaret etmektedir. O halde, Papalıkla Diyanet İşleri Başkanı’nı terazinin iki ayrı kefesine koyup kıyaslamak ya cehalet ya da fitneciliktir. Diyanet İşleri Başkanı’na dini lider demek, bir defa İslam’ın mesaj ve ruhuyla taban tabana zıttır. Kararnameli dini lider nerede görülmüştür? Bir Başbakan’a bağlı dini lider nasıl olacaktır? Maaşlı çalışan dini lidere nerede rastlanmıştır? İslam’da ruhban sınıfı tesis etme sinsiliği neye ve hangi alçak emellere hizmettir? Erdoğan Müslüman Türk milletini ne zannetmektedir? Diyanet İşleri Başkanı derhal bunlara cevap vermelidir. Kendisine dini lider denilmesini, Papayla aynı çerçevede değerlendirilmesini çok acil aydınlığa kavuşturmalı, fikrini paylaşmalıdır.” dedi.

Vatikan’ın Erdoğan’ı yalanladığını ifade eden Bahçeli, şöyle devam etti: “Sanki babadan kalma mirasından, sanki bankadaki milyar dolarlarından hayır yapıyor. Erdoğan haklı eleştirileri, 'Vatikan’a niye bakmazlar, Vatikan’da dini liderin özel uçağı var, özel araçları var, zırhlı araçları var. Niye bunları görmüyorsunuz?' sözleriyle geçiştirmeye kalkışmıştır. Ve devamla şöyle demiştir: 'Vatikan’da yapı bu olacak, bizim dini liderimiz tarifeli uçakla seyahat edecek. Bunlar için çok da önemli değil, ama bizim için önemli.' Vicdanen Cumhurbaşkanlığından düşmüş olan 17-25 Erdoğan bu sözleriyle defalarca pot kırmış, yanlış üstüne yanlış konuşmuştur. Helal kazanç, helal lokma gibi derdi olmayan Erdoğan’ın, Trabzonlunun nafakasını har vurup harman savurması affedilmeyecek hatadır. Erdoğan Vatikan’da var biz de niye yok demektedir. İlk olarak, Vatikan dün bir açıklama yapmış, ne geçmişte ne de bugün, Papa’nın özel uçağı veya helikopteri olmadığını duyurmuştur. Vatikan’ın lüks araçlara mesafeli tutumu bilinmekle birlikte, Erdoğan’ın yakın ilişki içinde olduğu Papa’nın yurtdışı seyahatlerini tarifeli uçaklarla yaptığı ileri sürülmüştür.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun gerçeklerle yüzleşmekten sürekli kaçtıklarını söyleyen Bahçeli, “Bu iki müflis Trabzon’dan yükselen haykırışlara kulak tıkamayı tercih ediyor. Sanal sorunların peşinde koşuyorlar. Sahte mağduriyetlerden medet umuyorlar. Gerçek mağdurun Trabzon sokaklarında, kahvelerinde, mahallelerinde olduğunu görmüyorlar, görmek istemiyorlar. Çünkü işlerine öyle geliyor. Kendilerini öyle mutlu ediyorlar. Oysa biliyorum ki, Türkiye’nin ne kadar sorunu varsa Trabzonlu bunun en ağırını yaşamaktadır. Trabzon buhranın en derinine katlanmaktadır.” açıklamasında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.