Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bahçeli: Başbakanın sözleri millete nankörlük, demokrasiye ihanettir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun tereddüt etmeden başkanlık için koltuğunu bırakacağı yönündeki sözlerini ağır bir şekilde eleştirdi. Genel Başkan Bahçeli, “Bu söz bir defa AKP’nin varlığına, siyasetin...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2015 19:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2015 19:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun tereddüt etmeden başkanlık için koltuğunu bırakacağı yönündeki sözlerini ağır bir şekilde eleştirdi. Genel Başkan Bahçeli, “Bu söz bir defa AKP’nin varlığına, siyasetin doğasına hakarettir. Bu söz bir defa millete nankörlük, demokrasiye ihanettir” diye konuştu.

Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda kalabalık bir halk kitlesine hitap eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gündeminde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu vardı. Ülkedeki ekonomik sıkıntı ve halkın yaşadığı ekonomik sıkıntılara da dikkat çeken Bahçeli, Başbakan Davutoğlu’nun açıklamalarını sert bir dille eleştirdi. Bahçeli, şunları söyledi; “Davutoğlu şimdi çıkmış, 'Anayasal çoğunluğu sağlarsak tereddüt etmem, başkanlık için koltuğu bırakırım' demektedir. Bu söz bir defa AKP’nin varlığına, siyasetin doğasına hakarettir. Bu söz bir defa millete nankörlük, demokrasiye ihanettir. 'İlk kez uçak yaptık' diyerek Kayseri’de kurulan ilk uçak fabrikasını bile duymayan ümmi yuvası Davutoğlu’nun balonu 17-25 çuvaldızıyla patlamıştır. Başbakanlık koltuğundan madem kalkacak idiysen, niçin meydan meydan gezip de milletimizin zamanını çalıyorsun? Ne hakla umutlarla oynuyor, sabahtan akşama MHP’ye iftiralar atıyorsun? Davutoğlu, şunu kesinlikle kabul et ki; hem kendini yaktın, hem senden beklentisi olanları yıktın. Omurgalı davranmak varken, gittin 17-25 Erdoğan’ın paryası oldun.”

'SEN TAŞERON BAŞBAKANSIN'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Davutoğlu için sürdürdüğü eleştirilerinde Davutoğlu’na “Taşeron başbakan” dedi. Genel Başkan Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Sayın Davutoğlu Başbakanlığı esasen bırakmana gerek yok, kaldı ki sahip olmadığın, olamayacağın ve hak etmediğin koltukta zaten oturmuyordun, zaten bulunmuyordun. Sen mevsimlik Başbakansın. Sen taşeron Başbakansın. Sen tembihlenmiş, terbiye edilmiş, süklüm püklüm bir Başbakansın. Sen selin getirdiği bir Başbakansın. Çok yakından tamamen gideceksin, yerinde yel bile esmeyecek. Ve sen emanetçi bile değilsin. Dahası sen Başbakanlıkta rehin tutulan, elleri kelepçeli, vicdanı hacizli, iradesi prangalı bir saray sömürgesisin. Kayserili ne yemiş, ne içmiş, nasıl geçinmiş, ne Erdoğan’ın ne de Davutoğlu’nun umurunda değildir. Şimdi, AKP’ye oy veren kardeşlerim Allah için söylesin, Allah için itiraf etsin; bu zulüm düzenine, bu karanlık serüvene nereye kadar destek vereceklerdir? Yetmedi mi hırsızlıklar, yetmedi mi kötü yönetim anlayışı, yetmedi mi yolsuzluklar, yetmedi mi ihanet ve melanetler? Bu kara kış, bu kâbus gece, bu fukaralık depremi, bu gelir dağılımı adaletsizliği nereye kadar hazmedilecektir? Haram sultası sürsün deniliyorsa, AKP doğru adrestir. Buyurun devam edin. İhanet kervanı ilerlesin deniliyorsa, AKP makul bir seçenektir. Durmayın devam edin.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.