Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bahçeli: AKP ile geçen 12 yılda ağır bilançoyu hepiniz yaşadınız

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “AKP’yle geçen 12 yıl 6 ay 8 günlük ağır bilançoyu hepiniz yaşadınız. Yozgat alkışladıkça AKP şımardı, kontrolden çıktı. Yozgat halisane, son derece iyi niyetli, bir...

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2015 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2015 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bahçeli: AKP ile geçen 12 yılda ağır bilançoyu hepiniz yaşadınız
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “AKP’yle geçen 12 yıl 6 ay 8 günlük ağır bilançoyu hepiniz yaşadınız. Yozgat alkışladıkça AKP şımardı, kontrolden çıktı. Yozgat halisane, son derece iyi niyetli, bir umuttur diyerek AKP’nin arkasında durdu. Fakat hep yanıldı, hep hayal kırıklığı yaşadı.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim çalışmaları kapsamında Yozgat'ta, Partisi'nce düzenlenen mitingde konuştu. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan coşkulu kalabalığa seslenen Devlet Bahçeli, AKP hükümetini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sert sözlerle eleştirdi. Bahçeli, şu ifadeleri kullandı: "Yozgat barış ve kardeşlik yuvasıdır, husumet tellallarına eyvallah etmez. Artık Yozgat’ın bir karara varması lazımdır. AKP’yle geçen 12 yıl 6 ay 8 günlük ağır bilançoyu hepiniz yaşadınız. AKP’ye oy veren kardeşlerim yıllardır sabırla partilerini desteklediler. Bunu anlayışla karşılıyorum. Yıllarca Yozgat AKP’ye oy verdi. Buna da saygı duyuyorum. Ne var ki Yozgat alkışladıkça AKP şımardı, kontrolden çıktı. Yozgat halisane, son derece iyi niyetli, bir umuttur diyerek AKP’nin arkasında durdu. Fakat hep yanıldı, hep hayal kırıklığı yaşadı. Halbuki, talepler masumaneydi. Hedefler tertemiz, özlemler lekesizdi. Beklentiler makul ve meşru, dilek ve ihtiyaçlar oldukça normaldi. AKP’nin iktidar yıllarında hakkınızı aldınız mı? AKP’nin iktidar yıllarında geliriniz ve huzurunuz arttı mı? AKP’nin iktidar yıllarında borcunuz azaldı mı? Refahınız katlandı mı? Maalesef AKP sizleri devamlı aldattı. AKP sadece istismar etti, sevgi ve güveninize hiçbir zaman layık olmadı, olamadı.”

Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 Mart 2004 tarihinde Yozgat’ta yaptığı konuşmayı hatırlatan Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Erdoğan, 'artık Bozok yaylasının yiğit evlatları iş bulmak için buraları terk etmeyecek, Yozgat’a yeni bir tüketim anlayışı gelecek' demişti. Her şey meydandadır, Erdoğan bu sözlerinden sonra Yozgat’ın nüfusu 260 bin kişi azalmış, milletvekili sayısı da 6’dan 4’e inmiştir. Ne aldanan, ne de aldatan olacağız diyen Erdoğan, Yozgat’ı yüzüstü bıraktı, acımasızlığın çarkına teslim etti. Umutlarınızla oynadı, yalan konuştu, hayallerinizi kararttı, geleceğinizi riske attı. Erdoğan Başbakan'ken, 17 Mayıs 2011’de yine burada şöyle demişti; 'Şimdi Çamlığı da inşallah milli park haline getiriyoruz, hemen seçim sonrası proje çalışmalarını uygulamaya alacağız ve Çamlık inşallah Yozgat’ın en güzel milli parklarından biri haline gelmiş olacak'. Oysaki Yozgat Çamlığı bu aziz şehrimizin sınırları içindedir ve 1958 yılında ilan edilen ilk milli parktır.”

BUNLAR YÜZÜ KIZARMADAN YALAN SÖYLERLER

"Bunlar yüzü kızarmadan yalan söyleyen, vicdanı sızlamadan gerçekleri çarpıtan ve Yozgatlıyı hafife alan siyasi çürümüşlüktür.” diyen Bahçeli, “Yozgatlı kardeşlerimi yıllarca savunma sanayii getireceğiz diye oyaladılar, ümitleri yıktılar. Erdoğan geçtiğimiz yılın 11 Temmuz’unda buraya usta birliğinin geleceğini söyledi, şu işe bakınız ki ne gelen görüldü, ne de vaatleri hatırlayan bulundu. Bakanlardan Başbakan’a kadar önüne gelen havaalanı yapma sözü vermesine rağmen, Yozgatlı ihmallerin kurbanı oldu. 54 havaalanı yapmakla övünen Erdoğan ve yandaşları sıra Yozgat’a gelince duymadılar, görmediler, konuşmadılar." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.