Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bağış: İnşallah 5 Kasım’da 22. faslı Brüksel’de açacağız

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, son AB İlerleme Raporu'nu geçmiş senelere kıyasla çok daha objektif bir rapor olarak değerlendirdi. Bağış, "İnşallah 5 Kasım’da 22. faslı Brüksel’de açacağız." dedi....

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2013 20:48
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2013 20:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, son AB İlerleme Raporu'nu geçmiş senelere kıyasla çok daha objektif bir rapor olarak değerlendirdi. Bağış, "İnşallah 5 Kasım’da 22. faslı Brüksel’de açacağız." dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Jean-Maurice Ripert'in veda resepsiyonuna katıldı. Son AB İlerleme Raporunu geçmiş senelere kıyasla çok daha dengeli, çok daha objektif bir rapor olarak yorumlayan Bağış, Komisyonun gösterdiği hassasiyete teşekkür etti. Bayramda yayınlanması konusunda AB yetkililerin çabaladığını fakat değiştiremediklerini ifade eden Bağış, raporun bu kadar pozitif çıkmasında Ripert’in de katkısı olduğunu kaydederek teşekkür etti. Türkiye’de atılması gereken adımların olduğunun altını çizen AB Bakanı Bağış, atılan çok önemli adımların raporla birlikte teyit edildiğini ifade etti. Bağış "AB tarihinde ilk defa bir faslın açılması bir rapora endekslenmiştir. Çok şükür o süreci de atlatmış olduk. İnşallah 5 Kasım’da 22. faslı Brüksel’de açacağız. Sayın Ripert giderayak hem pozitif bir ilerleme raporu, hem faslın açılması hem de bir ilerleme raporunda başka fasılların açılmasıyla ilgili bir çağrı gibi AB tarihinde bir ilk olan hassasiyetleri yaşattı." dedi.

Genişlemeden sorumlu AB Komiseri Stefan Füle’nin taslak rapordaki Türkiye’nin hassasiyetlerini göz önüne alarak yanlışlıkların giderilmesi için yapılan uyarıları çok ciddi şekilde dikkate aldığını ifade eden Bağış, "Üç yıl aradan sonra ilk defa bir faslın açılış töreni gerçekleşecek. Her zaman söylüyorum, önemli olan fasıl açmak değil, önemli olan zihinleri açmaktır. Önyargıları kırmaktır. Aslında 12 fasıl açılacak noktaya gelmiştir. Yapılması gerekenler yapılıyor. Türkiye durmuyor, reformlarını gerçekleştiriyor." şeklinde konuştu.

Brüksel’deki faslın açılmasına Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın da iştirak edeceğini belirten Egemen Bağış, Müzakere sürecinde fasılların önüne konan siyasi engellerin sorulması üzerine ise "Kıbrıs konusunda makul bir adım atılırsa zaten şuandaki engelli faslın 14’ün önündeki engel kalkmış olacak. Biz fasılların önündeki siyasi engellere rağmen Türkiye olarak kararlılığımızı ortaya koyduk." dedi.

"HAKAN FİDAN VATANSEVER BİR DOSTUMDUR"

MİT Müsteşarı Hakan Fidan aleyhinde ABD ve İsrail medyasında çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine AB Bakanı Bağış, "Hakan Bey benim 12 yıldır birlikte çalıştığım bir mesai arkadaşım, dostumdur. Vatanseverliğinden hiçbir şüphem hiçbir zaman olmamıştır. Kendisi ülkesine bağlı, çalışkan, vatansever bir insan olduğunu en yakın şahitlerinden bir tanesiyim. Ben bu yazılan, çizilenleri de kasıtlı buluyorum. Gülüp geçiyorum. Biz MİT müsteşarımızdan memnunuz." değerlendirmesinde bulundu.

AB BAYRAKLI PASTA KESTİLER

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Jean-Maurice Ripert'in veda resepsiyonunda üzerinde AB bayrağı bulunan pastayı Ripert ve eşiyle birlikte kesen Egemen Bağış, resepsiyona katılan çok sayıda diplomatla sohbet etti. Egemen Bağış’ın AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Jean-Maurice Ripert onuruna yarın bir öğle yemeği vereceği bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.