Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bağdat Caddesi'nde 'Paralel Yapı' mağdurları!

Kayyum atanan Naksan Holding’in çatısı altında faaliyet gösteren Paralel Yapı A.Ş’nin yaptığı Bağdat Caddesi’ndeki 6 dönüşüm projesi durdu. Şirketin bağlantılarından habersiz vatandaşlar mağdur oldu.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2016 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2016 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bağdat Caddesi'nde 'Paralel Yapı' mağdurları!
Kadıköy, İstanbul’da kentsel dönüşümün en yoğun bölgelerinden. 2012’de çıkan Kentsel Dönüşüm Yasası’ndan sonra semtte büyük hareket başladı. Özellikle Bağdat Caddesi dev bir şantiyeye döndü. Akşam gazetesinden Şenay Köşdere'nin haberine göre deprem riski taşıyan binalarda yaşayan vatandaşlar bir bir inşaat şirketleriyle anlaşarak, evlerini yenileme yoluna gitti. Ev sahipleriyle anlaşan müteahhitler, hak sahiplerine hem depreme güvenli, modern konutlar vaat etti hem de evleri teslim edilinceye kadar, kiralarını ödemeyi taahhüt etti. Cadde’de dönüşüm işine giren şirketlerden biri de Naksan Holding çatısı altında faaliyet gösteren Paralel Yapı A.Ş’ydi. Şirket, cazip teklifler sunarak, Bağdat Caddesi’nde 5, Kozyatağı’nda bir binayı yenilemek için hak sahipleriyle anlaştı. Şirketin bağlantılarından habersiz vatandaşlar, evlerini bu firmaya teslim edip, başka evlere taşındı. Bu arada kiraları da firma tarafından ödenecekti.

Bu arada 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) iş dünyasındaki uzantıları ortaya çıkarılmaya başlandı. Naksan Holding’in yönetim kurulu başkanı Cahit Nakiboğlu ve oğlu Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Taner Nakıboğlu FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklandı.

KİRALAR ÖDENMİYOR

Naksan Holding’e de kayyum atandı. Şirketin devam eden toplam 190 daireli 6 projesinde inşaat durdu. Şirkete güvenip, evlerini teslim eden hak sahipleri ise mağdur. Çünkü hem aylardır kiraları ödenmiyor hem de hukuki sürecin ne zaman biteceğine dair belirsizlik sürüyor.

YURT YERİNE REZİDANS

Paralel İnşaat’ın geçmişindeki en büyük işlerinden biri ise Gaziantep’te inşa ettiği Antepia projesi. Şirketin zamanında 204 bin metrekarelik bu araziyi FETÖ’nün kuruluşu Zirve Üniversitesi için ‘yurt yapacağız’ diyerek metrekaresini 6 TL’den satın aldığı, ancak sonrasında burada 3 bin 400 konutluk lüks site inşa ettiği belirtiliyor.

KAYBOLAN MÜTEAHHİTLER

Bu arada Bağdat Caddesi’nde FETÖ/PDY soruşturmasından sonra, ev sahipleriyle anlaşma yapmasına rağmen, ortadan kaybolan ve haber alınamayan başka müteahhitlerin de varlığından söz ediliyor. Söz konusu isimlerin de FETÖ’yle ilgisi olabileceği tahmin ediliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.