Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baba, şehit oğlunun tabutuna sarılarak sela okudu

Van’da düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşen Polis Memuru Muhammet Acar(26), Eskişehir’de gözyaşları içinde toprağa verildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2016 19:44
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2016 19:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Baba, şehit oğlunun tabutuna sarılarak sela okudu

Van’da düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşen Polis Memuru Muhammet Acar(26), Eskişehir’de gözyaşları içinde toprağa verildi.

 

İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevliyken yapılan son atamada tayini Hakkari’ye çıkan polis memuru Muhammet Acar, Van’da Polis Evi önünde beklediği sırada bomba yüklü aracın patlatılması sonrasında ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede tedavi altına alınmıştı.

Eskişehir’e tayinini istemişti
Yaralı polisi Van'a gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ziyaret etmişti. Polis Muhammet Acar bu ziyarette Bakan Ala'dan memleketi Eskişehir'e tayin olmak istediğini söylemişti.

Kurtarılamadı, şehit düştü
Bakan ziyareti sonrasında durumu ağırlaşan Acar, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Şehit polis Acar için Van’da tören düzenlendi. Törenin ardından bir kız kardeşi olduğu öğrenilen bekar polis memuru Muhammet Acar’ın cenazesi dün gece askeri uçakla Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Komutanlığı'na getirildi. Cenaze buradan Asker Hastanesi morguna götürüldü. Acar’ın naaşı hastane morgundan alınarak, cenaze namazının kılınacağı Reşadiye Camii'ne getirildi.

Kadın komiser de gözyaşlarını tutamadı
Reşadiye Camii bahçesine getirilen Acar’ın anne ve kız kardeşiyle ilgilenen bir kadın komiser de feryatlara dayanamadı. Anne ve kızının ağlamalarına dayanamayan kadın komiserde gözyaşlarına boğuldu.
Diğer yandan şehidin cenazesinin camiye getirilmesinin ardından bir yakını tabutun başında dakikalarca bekleyerek fotoğrafını öperken, tabutun başında fenalaşan bazı şehit yakınlarına ise sağlık ekipleri müdahale etti.

Şehit oğluna sela okudu 
Şehit polis memuru Muhammet Acar, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından baba Kasım Acar, oğlunun tabutuna sarılarak sela okudu. Ardından Şehidin naaşı Kanlıpınar Şehitliğine götürüldü. Şehit Acar, burada gözyaşları içinde toprağa verildi.

Bakan Avcı da katıldı 
Cenaze törenine şehidin yakınlarının yanı sıra, Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Güngör Azmi Çelik, İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, 1’inci Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Erdoğan Gür, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Yılmaz Büyükerşen, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, askeri ve emniyet personelinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.