Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baba-oğul Alman otomobil devini çarptı!

107 yıllık otomobil markasının ambleminin sahtesini üretip ihraç eden baba-oğul dünya devini 15 milyon dolar zarara uğrattı. Firmanın görevlendirdiği Türk dedektifin kıtalararası takibi sonucu çete Çorlu’da yakayı ele verdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2016 19:19
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2016 19:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Baba-oğul Alman otomobil devini çarptı!
Piyasaya taklit ürün imal edip süren uyanıkların son adresi Alman otomobil devi oldu. Akşam'dan Bülent Şanlıkan'ın haberine göre Çorlu’da üretilen sahte amblemlerin dünyaya ihraç edildiği ortaya çıktı.

Sahte amblemlerin birçok ülkede dolandığını fark eden firma bu durumun araştırılması için Özel Dedektif Mehmet Uzuner’i görevlendirdi. Uzuner’in kıtalararası yürüttüğü araştırmalar sonucunda sahtekârların adresinin Çorlu’da olduğunu tespit edildi.

Güvenlik güçleri ile bu bilgi paylaşıldı. Jandarma tarafından atölyeye düzenlenen baskında paketlenmiş halde ihraç edilmeye hazır sahte amblemler ele geçirildi.

İmalathaneyi işleten baba oğul hakkında yasal işlem başlatıldı. Makinalara el konuldu. Firmanın Türkiye’ye yönlendirdiği avukatlarının atölyede çöplere bile detaylı bir araştırma yaptıkları öğrenildi.

YEDEK PARÇA ADI ALTINDA

Özel Dedektif Mehmet Uzuner, “Sonuçta bu ihraç ürünleri arasında yer alan bir ürün. Aynı zamanda markayı da korumuş olduk. Türk ekonomisine olan zararı önlemiş olduk. Sahte amblemler buradan gemilerle Ukrayna’ya otomobil yedek parçası adı altında gönderiliyor. Gümrüklü ve belgeleri bile var. Oradan da Rusya’ya ve dünyanın her yerine yayılıyor. Çorlu’da üretilen sahte amblemlerden Bratislava’da bile bulduk” dedi.

ZARAR 15 MİLYON DOLAR

"Karada, suda, havada" evrenselliğini simgeleyen ve 1909'da tescil edilen amblemin orijinal üretimi Türkiye’de yaklaşık 9 yıldır özel bir firma tarafından lisanslı olarak yapılıyor. Ürünlerin Türkiye’ye yaklaşık 15 milyon dolarlık ihraç girdisi sağladığı öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.