Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baba, kızının verdiği böbrekle hayata tutundu

Üç yıldır böbrek yetmezliğine bağlı diyalize girerek yaşayan baba, kızının verdiği böbrekle hayata tutundu. Antalya'nın Aksu ilçesinde yaşayan ve 2 böbreğinin vücuttaki kan temizleme fonksiyonunu kaybetmesine bağlı 3 yıldır diyalize...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Baba, kızının verdiği böbrekle hayata tutundu
Üç yıldır böbrek yetmezliğine bağlı diyalize girerek yaşayan baba, kızının verdiği böbrekle hayata tutundu.

Antalya'nın Aksu ilçesinde yaşayan ve 2 böbreğinin vücuttaki kan temizleme fonksiyonunu kaybetmesine bağlı 3 yıldır diyalize giren baba Durmuş Ali Atik(58) hayata kızı Zeynep Atik Şahin'in(27) böbreğini vermesiyle çektiği sıkıntılardan kurtuldu. Böbrek nakli ameliyatını Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof.Dr. Tuncer Karpuzoğlu, Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Doç.Dr. Ayhan Dinçkan tarafından başarıyla yapıldığı belirtildi.

Nakil sonrası hastanede kaldıktan sonra evlerine çıkan baba kız hızlı bir şekilde iyileşmek için birbirine moral desteği veriyor.

Aksu Belediyesi'nde çalışan Zeynep Atik Şahin, yapılan tetkikler sonrası doku uyumunda olumlu sonuç alınmasının ardından hiç tereddüt etmeden babasına böbreğinin birini bağışladığını söyledi. Babasının gözler önünde sıkıntı çekmesine gönlünün razı olmadığını anlatan Şahin, eşi Ömer Şahin'le birlikte aldıkları kararla babasına böbreğini verdiğini kaydetti. Böbreğinin birini babasına veren Şahin, "Dünyada en kıymetli varlığın anne ve baba olduğu bilincinde yetiştirildik. Aynı durumda ben olsam babamda gözünü hiç kırpmadan aynı fedakarlığı yapardı. Beni bu yaşa getiren babama ve anneme ne kadar fedakarlıkta bulunursam bulunayım haklarını ödeyemem. Zaten bir evladın babası ve annesi üzerinde ne hakkı olabilir ki. Nakil sonrası babamın yüzünün güldüğü görmem benim en büyük sevincim oldu." ifadesini kullandı.

Baba Durmuş Ali Atik, hayata tutunmada böbreğinin birini veren kızına müteşekkir olduğunu söyledi. Kızının hiç çekinmeden böbreğini vermesinin kendisini duygulandırdığını anlatan baba Atik, "Kızım böbreğinin birini bana vererek hayata tutunmamı sağladı. Canımdan can olan kızım, benim için büyük fedakarlıkta bulundu. Kendisinden ebediyen Allah razı olsun. Allah'ım bana böyle bir kız nasip ettiği şükrediyorum." diye konuştu.

Kayın pederini çok sevdiklerini belirten damat Ömer Şahin ise eşinin tetkiklerinde bir sorun çıkması halinde babasına kendisinin böbreğini vereceğini ifade etti.

Baba Atik, organ naklini 38 gün önce olduklarını ve her 10 günde bir Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof.Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Müdürlüğü'ne giderek kontrolden geçtiklerini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.