Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Azra bebek dansıyla ilgi odağı oldu

23 Ekim 2011 yılında meydana gelen Van depreminden mucize bir şekilde kurtulan Azra bebek, artık 2 yaşında. Piyanoda müzik çalan, ev süpüren minik Azra’nın en büyük hobisi ise ünlü Gangnam Style dansı. Erciş ilçesinde 14 günlükken depreme...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 19:36
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 19:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Azra bebek dansıyla ilgi odağı oldu
23 Ekim 2011 yılında meydana gelen Van depreminden mucize bir şekilde kurtulan Azra bebek, artık 2 yaşında. Piyanoda müzik çalan, ev süpüren minik Azra’nın en büyük hobisi ise ünlü Gangnam Style dansı.

Erciş ilçesinde 14 günlükken depreme yakalanan ve enkaz altından 47 saat sonra çıkarılan Azra bebek, varlığı ile ailesini ayakta tutuyor. Sivas’ta yaşayan Azra ve ailesi birlikte depremin acılarını sarmaya çalışıyor. Babası Sinan Karaduman’ın hayatını kaybettiği depremden kurtulan Azra bebek, ailesinin teselli kaynağı olmaya devam ediyor. Muhabirleri karşısında görünce telefonu eline alan Azra, fotoğraf çekmeye başlıyor.

Bol bol oyun oynayan minik Azra, oyuncak piyanosuyla müzik çalıyor. Titiz bir çocuk olduğunu gösterircesine evi süpürmeyi de ihmal etmiyor, hatta dans etmeyi de çok seviyor. Özellikle Gangnam Style müziği eşliğinde dans etmek onun için büyük eğlence. Televizyondan hareketlerini ezberleyen Azra, telefondan çalan müzikle oynarken herkesin ilgi odağı oluyor.

“AZRA OLAMASA KENDİMİZİ BOŞLUKTA HİSSEDERDİK”

Azra’nın babaannesi Gülsade Karaduman, deprem gününü hiç unutamadığını ve torunu Azra’nın tek tesellileri olduğunu belirterek, “Rabb'im bir daha öyle bir şey yaşatmasın. Azra olmasa biz kendimizi boşlukta hissederdik. Azra bizim her şeyimiz, onunla teselli buluyoruz.” dedi. Karaduman, “Allah devletimizden razı olsun, 14 günlük bebeği helikopterle Ankara’ya yetiştirdiler. Önce Allah'ımıza şükrediyoruz. Böyle bir felaketle Rabb'im kimseyi karşılaştırmasın.” ifadesini kullandı.

“BİNALAR DAHA SAĞLAM YAPILMALI”

Depremde yıkıntılar arasından kurtulan anne Semiha Karaduman ise binaların daha sağlam yapılmasını istedi. Karaduman, depremin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen kendileri için hala tazeliğini koruduğuna işaret ederek, şöyle devam etti: “İnsandan her şeyi alıp götürebiliyor. Yıkıntıların altında sizde kalabiliyorsunuz psikolojik olarak. Bir de can kaybı olunca insan daha da sarsılıyor. Deprem bölgesinde yaşıyoruz, ülke genelinde yapılan binalar daha sağlam yapılırsa daha iyi olur.”

“İNŞALLAH BİR DAHA DEPREM YAŞAMAYIZ”

Bir daha deprem yaşamak istemediklerini vurgulayan Karaduman, “Biz yaşadık inşallah başka kimseler yaşamaz. Etkisi çok kötü, sizden maddi ve manevi çok şey götürebiliyor. Allah kimseye yaşatmasın, inşallah biz de bir daha yaşamayız.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.