Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aydın'da üniversiteli aşçılar yarışacak

Dünya Şefler Birliği (WACS) tarafından akredite edilen ve Türkiye'deki ilk defa düzenlenecek olan Ulusal Üniversitelerarası Aşçılık Şampiyonası, 2-3 Kasım 2013 tarihlerinde Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Söke Meslek Yüksekokulu...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünya Şefler Birliği (WACS) tarafından akredite edilen ve Türkiye'deki ilk defa düzenlenecek olan Ulusal Üniversitelerarası Aşçılık Şampiyonası, 2-3 Kasım 2013 tarihlerinde Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Söke Meslek Yüksekokulu Mutfak Atöyesi’nde yapılacak. Yarışmaya davet edilen aşçılık, gastronomi ve yiyecek içecek işletmeciliği bölümleri olan birçok üniversiteden öğrenciler, takım olarak katılacak.

Konuyla ilgili olarak ADÜ’den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “1. Ulusal Üniversitelerarası Aşçılık Şampiyonası'nın son başvuru tarihi 28 Ekim 2013. Yarışmada Grand Prix kategorisi 90 dakika, diğer tüm kategoriler 45'er dakika olacak. Söke Meslek Yüksekokulu Mutfak Atöyesi’nde gerçekleşecek yarışmanın jüri başkanı ve üyeleri yurtdışından gelecek. Dereceye girenlere verilecek ödül ve sertifikalar, WACS tarafından da onaylanacak. Yarışmanın iş ortakları, aynı zamanda Aşçılar Federasyonu üyeleri olarak belirlendi. Yedi kategoride yapılacak yarışmada, her takım üç kişiden oluşacak. Takımlara yarışma komitesi tarafından belirlenen ürünler teslim edilerek, üç çeşitten oluşan ikişer tabaklık menü hazırlamaları ve takdim etmeleri için 90 dakika süre verilecek. Yarışmada kullanılacak ürünler, alanda daha önceden hazırlanmış olan kutularda hazır bulunacak. Menü hazırlamaları için her takıma yarışma süresi öncesinde 30 dakika, yemeklerin reçetelerini hazırlamaları için verilecek."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.