Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aydın Yenipazar’da HDP seçim aracı gerginliği

Aydın’ın Yenipazar ilçesinde miting gerginliği yaşandı. Seçim anons araçları ile partilerinin seçim bürosu bulunmayan Yenipazar ilçesine gelen HDP Nazilli ilçe teşkilatına ait seçim aracına AK Parti ve MHP’liler engel oldu. HDP’lilere...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2015 20:35
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2015 20:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aydın Yenipazar’da HDP seçim aracı gerginliği
Aydın’ın Yenipazar ilçesinde miting gerginliği yaşandı. Seçim anons araçları ile partilerinin seçim bürosu bulunmayan Yenipazar ilçesine gelen HDP Nazilli ilçe teşkilatına ait seçim aracına AK Parti ve MHP’liler engel oldu. HDP’lilere önce birlikte engel olan AK Parti ve MHP’li grup daha sonra kendi aralarında tartıştı. AK Partili Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı ile MHP Aydın Milletvekili Adayı Hilmi Bolatoğlu arasında MHP’nin miting araçlarından yayınlanan sesin şiddeti nedeniyle gerginlik yaşandı. Birbirleri ile karşılıklı restleşen Bolatoğlu ve Savcı’nın arasına giren Yenipazar AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Sümer ve partililer gerginliği yatıştırdı.

Yenipazar’a gelen HDP anons aracı ve beraberindeki konvoyun ilçe içerisinde dolaşmak istemesi ve partililerine seslenmesine engel olan ilçe halkı, MHP ve AK Partililerle birlik olarak HDP’nin araçlarına izin vermedi. Aydın’dan gelen Çevik Kuvvet ekibi ile birlikte yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı ilçede HDP’li araçlar kendileri için belirlenen güzergah dışına çıkınca gerginlik arttı. İlçe meydanını dolduran yüzlerce Yenipazarlı tepkisini sürdürdü. Çevre ilçelerden de gelen polis ekiplerinin de desteği ile yoğun güvenlik önlemleri altında HDP’liler ilçeden çıkartıldı. İlçe yakınlarında yüzlerce HDP’linin de ilçeye gelmek için yola çıktığı bilgisini edinen güvenlik güçleri, olayların büyümesine engel olmak için yoğun çaba sarfetti.

HDP’li grubun ilçe dışına çıkartılmasının ardından ilçeye gelen MHP Aydın milletvekili adayı Hilmi Bolatoğlu ve beraberindekiler, seçim otobüslerindeki anons sesini yükseltince bu kez AK Partililer ile MHP’liler arasında gerginlik başladı. Birbirleri ile karşılıklı restleşen Bolatoğlu ve Başkan Savcı’nın arasına giren Yenipazar AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Sümer ve partililer gerginliği yatıştırmak için büyük çaba sarfetti. Emniyet güçlerinin HDP’lilere ses çıkarmadığını ve sadece MHP’lilere engel olmaya çalıştığını iddia eden Bolatoğlu’na sert tepki gösteren Başkan Savcı uzun süre tartıştı. Yaklaşık 20 dakika süren gerginliğin ardından Başkan Savcı’nın meydandan uzaklaşması ile gerginlik son buldu.

Daha sonra toplanan Ülkücü gençler ve MHP’liler hep birlikte konvoy yaparak taşıdıkları dev Türk Bayrakları ile ilçe sokaklarında slogan atarak yürüdü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.