Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aydın protokolü muhtaç yaşlılara devletin şefkat elini uzatıyor

Aydın İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü’nün "Ege'nin İncesi Yaşlı Çınarlara Vefa" proje, yaşlıların yüzünü güldürüyor. Proje kapsamında 80 yaşını aşan ve bakıma muhtaç kişiler tespit edilerek, her türlü istekleri yerine...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aydın protokolü muhtaç yaşlılara devletin şefkat elini uzatıyor
Aydın İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü’nün "Ege'nin İncesi Yaşlı Çınarlara Vefa" proje, yaşlıların yüzünü güldürüyor. Proje kapsamında 80 yaşını aşan ve bakıma muhtaç kişiler tespit edilerek, her türlü istekleri yerine getiriliyor. Bu kapsamda merkez Bademli köyünde yaşayan 83 yaşındaki Emir Ayşe Yardım’a da devlet şefkat elini uzattı. Evinin düzenlenmesinden sağlığına, yakacak yardımından bulaşık yıkamaya kadar ihtiyaçları karşılanan Emir Ayşe Nine, “Allah devletimizden razı olsun.” dedi.

İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Necati Doru, projenin amacının fakir, bakıma muhtaç ve yalnız yaşayan yaşlıların ihtiyaçlarının evlerinde karşılanması, sosyal yaşamlarını sürdürmede özgüvenlerini korumalarının sağlanması, devletin şefkat elinin üzerlerinde olduğunun bilinmesi ve hissedilmesi olduğunu söyledi. Bu kapsamda Aydın Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Sosyal Etüt Ve Proje Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı olarak ortak çalıştıklarını anlattı. Müdür Doru, “Emir Ayşe Ninemiz, bize isteklerini söyledi. Sorunlarla ilgili kurum ve kuruluşlarımız gereğini yaptı. Belediyemiz, ayakta duramadığı için istediği lavaboyu ve evindeki bazı isteklerini yaptı. Sağlık yönünden de evde ve hastanede gereken yapıldı. Ninemizin protez dişleri kendisini rahatsız ediyormuş, yeniden protez diş yaptırıldı. Projemize katılan kurum ve kuruluşlarımız, yaşlı çınarlarımızı düzenli olarak ziyaret ediyor ve gerekenleri yapıyor.” şeklinde konuştu.

Emir Ayşe Nine’nin elini öpen ve hatırını soran Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Aslan ise köy muhtarından da Bademli'yle ilgili bilgi aldı. Devletin her zaman vatandaşının yanında olduğunu belirten Aslan, “Elimizden geldiği kadar gerekli olanları yapmaya çalışıyoruz. Ege'nin İncesi Yaşlı Çınarlara Vefa projesinde personelimiz özveriyle çalışıyor. Bu proje kapsamında gereken ne varsa yapmaya hazırız.” dedi.

Devletin yaşlılara sahip çıkmasından memnun olduklarını belirten Bademli Köyü Muhtarı Sabri Dönmez de diğer muhtaçların için de yardım talep etti. Sorumluluk alanlarında halkın huzuru için 24 saat hizmet verdiklerini belirten Jandarma Yarbay Murat Kılıç ise vatandaşlarla sürekli görüştüklerini ve sıkıntılarının çözümü için yardımcı olduklarını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.